Τελικά, ποιος θέλει να φύγει η Εθνική από το Καραϊσκάκη;

Η αρνητική στάση των διεθνών και του Σκίμπε στο να φύγει η εθνική από το Καραϊσκάκη, τα υπέρ και τα κατά και όλα όσα πρέπει να ξέρετε από το «to10.gr»

Από τη μία πλευρά η ΕΠΟ, από την άλλη όσοι σοκάρονται και θέτουν ζητήματα ασφαλείας σχετιζόμενα με το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κοιτάζοντας το δέντρο και αγνοώντας φυσικά το δάσος της παθογένειας που αφορά ολόκληρη την οπαδική κουλτούρα.

Και στο βάθος; ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήμας Μίκαελ Σκίμπε και οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν βήμα στο «διάλογο» περί μετακόμισης, ενώ πρόκειται για ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα.

Όλα οδηγούν στο εξής συμπέρασμα: η λογική είναι η… τρέλα των «δυνατών».

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ειλλημένη απόφαση» του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ σχετικά με μετακόμιση της Εθνικής ομάδας σε άλλο γήπεδο μετά τον εντός έδρας αγώνα μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας, ολοένα και πληθαίνουν, όμως, διακαίως εγείρεται το ερώτημα: o Σκίμπε και οι παίκτες του, έχουν ερωτηθεί;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή (για όσους δεν γνωρίζουν), η ΠΑΕ Ολυμπιακός παραχωρεί τα τελευταία 13 χρόνια το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς νοίκιαστρο, όμως το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο παιχνίδι ενάντια στο Γιβραλτάρ με τον ξυλοδαρμό ενός οπαδού που φορούσε την φανέλα του Παναθηναϊκού στην Θύρα 8 του γηπέδου, έγινε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα νέο κύκλο συζητήσεων σχετικά με την εύρεση νέας «γαλανόλευκης» στέγης…

Ήδη αναζητούνται πιθανές επιλογές, όπως το ανεπαρκές Καυταντζόγλειο, το «ακριβό» ΟΑΚΑ, η Τούμπα με τους Μίκαελ Σκίμπε και παίκτες εκουσίως απόντες από όλη τη συζήτηση να βρίσκονται σε θέση παρατηρητή.

Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αγωνίζονται σε ομάδες πρωταθλημάτων όλης της Ευρώπης που καλούνται να τις αφήσουν για να φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο, μπαίνοντας a priori σε μια διαδιακασία πτήσεων και μετακινήσεων. Μια πιθανή μετακόμιση σε γήπεδο της βορείου Ελλάδος, θα σήμαινει επιπλέον διαδρομές, χρονοβόρες και επιζήμιες και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές όσο και για τους συλλόγους τους.

Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι το πλέον σύγχρονο γήπεδο της χώρας, άρτιο όσον αφορά τα αγωνιστικά και τα ζητήματα εγκαταστάσεων, εξυπηρετεί άπαντες, βρίσκεται δίπλα στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά και η μορφολογία του επιτρέπει τη δημιουργία «καυτής» ατμόσφαιρας ακόμα και όταν δεν είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Το Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) είναι μια επιλογή ασύμφορη οικονομικά, με τον στίβο περιμετρικά και την αχανή του διάσταση, να το καθιστούν κάθε άλλο παρά δυνατή έδρα.

Το Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο μπορεί να είναι ένα κρατικό γήπεδο, αλλά διαθέτει κι αυτό στίβο περιμετρικά, ως εκ τούτου η «καυτή» ατμόσφαιρα δεν είναι κάτι εύκολα υλοποιήσιμο.

Όσον αφορά τώρα τον Γερμανό τεχνικό, Μίκαελ Σκίμπε και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές μας, τίθενται υπέρ του φαληρικού γηπέδου, όσο τους έχει δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν επί του ζητήματος και εκτιμούν ότι κανένα άλλο γήπεδο αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει την Εθνική, με τον αγωνιστικό και τους λοιπούς χώρους να είναι τα πλέον σύγχρονα.

Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι έχει κι επίσημα οριστεί το «Γ. Καραϊσκάκης» ως έδρα της Εθνικής για τον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ με την Κροατία για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, στις 12 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά το θλιβερό επεισόδιο που έλαβε χώρα στις κερκίδες του γηπέδου, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό γνώριμα του… Καραϊσκάκης, μα μια παθογένεια που εντοπίζεται σε όλο το φάσμα των οπαδών της χώρας, χωρίς κανένας να μπορεί να διασφαλίσει ότι κάτι αντίστοιχο δεν θα γινόταν σε οποιαδήποτε έδρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από