Ο Χάαλαντ είναι ο ακριβότερος παίκτης στον κόσμο

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι για πρώτη φορά ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο με αξία 144 εκατομμύρια ευρώ και παρουσίασε αύξηση της αξίας του κατά 8%.

Ο Ερλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη θέση του πιο ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστής στον κόσμο με 144 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα παρουσίασε αύξηση της αξίας του κατά 8% καθώς τον Ιούλιο του 2021 η αξία του έφτανε τα 133 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 139 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή 36 εκατομμύρια λιγότερα από την προηγούμενη χρονιά και αυτό γιατί ο Γάλλος διεθνής επιθετικός έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τρίτος στη λίστα είναι ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ ο οποίος ανέβηκε μία θέση και η αξία του ανέρχεται στα 121 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά τους παίκτες κάτω των 20 ετών ο Φλόριαν Βιρτς της Μπάγερν Λεβερκούζεν είναι αυτός όπου η αξία του αυξήθηκε περισσότερο τους τελευταίους τρεις μήνες κατά 14 εκατομμύρια ευρώ και έφτασε συνολικά τα 72 εκατομμύρια.

Ο Πέδρι, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Μπαρτσελόνα παραμένει ο πιο ακριβός πέφτεις κάτω των 20 ετών με 81 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανάλυση, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ακόμη ανακτήσει την «προ-πανδημίας» αξία τους στην αγορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από