Χέρτα Βερολίνου – Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-2

Πρωτάθλημα τέλος για την Ντόρτμουντ! Οι Βεστφαλοί ηττήθηκαν με 3-2 από τη Χέρτα στο Βερολίνο, έμειναν στο -9 από την Μπάγερν και... λένε αντίο στον τίτλο.

Η Χέρτα Βερολίνου πήρε μια σπουδαία νίκη εντός έδρας με 3-2 κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για την 17η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος.

Μπορεί η γηπεδούχοι στο ημίχρονο να ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 όμως στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πετύχει τρία γκολ να κάνει την ολική ανατροπή στην αναμέτρηση. Με την ήττα αυτή η Μπορούσια Ντόρτμουντ έμεινε στο -9 από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου και φαίνεται πως πρόκειται να χαθεί ένα ακόμα πρωτάθλημα, καθώς οι Βαυαροί μοιάζουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

O αγώνας

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξεκίνησε πιο καλά την αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί στο 31ο λεπτό του αγώνα με τον Μπραντ κάνοντας το 1-0 για τους Βεστφαλούς. Από κει και πέρα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση με την Ντόρτμουντ να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 1-0.

Τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο με την Χέρτα Βερολίνου να κάνει την ολική ανατροπή στην αναμέτρηση. Αρχικά στο 51ο λεπτό ο Μπελφοντίλ ισοφάρισε για την Χέρτα σε 1-1. Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ρίχτερ που στο 57ο λεπτό έφερε τούμπα το ματς κάνοντας το 2-1 για τους γηπεδούχους. Στο 69ο ο Ρίχτερ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τρίτο της ομάδας του γράφοντας το 3-1. Από κει και πέρα το μόνο που κατάφερε να κάνει η Ντόρτμουντ ήταν να μειώσει στο 83ο λεπτό με τον Τίγκες σε 3-2.

ΧΕΡΤΑ: Σβόλοβ, Πέκαρικ, Τουρναρίγκα, Σταρκ, Μίτελστεντ, Ρίχτερ, Νταρίντα, Ασκασίμπαρ, Εκελένκαμπ, Μπελφοντίλ, Μαολίντα

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτζ, Μενιέ, Βιτσέλ, Πόνγκρατσιτς, Σουλτζ, Μπραντ, Τζαν, Νταχούντ, Ρόις, Μάλεν, Χάλαντ

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από