Ακάθεκτη η Ντόρτμουντ, επέστρεψε στις νίκες η Μπάγερν

Την επέλαση τoyς στη Γερμανία συνέχισαν οι Βεστφαλοί με ευρεία νίκη, ενώ οι Βαυαροί μετά από δύο συνεχόμενες ήττες επέστρεψαν στις νίκες

Την πορεία πρωταθλητισμού της συνέχισε στη Μπουντεσλίγκα η Ντόρτμουντ, καθώς οι Βεστφαλοί πέρασαν με το εμφατικό 4-0 από την έδρα της Στουτγάρδης και επέκτειναν το νικηφόρο σερί τους.

Μόλις στο 3′ ο Σάντσο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ 20 λεπτά αργότερα ο Μάρκο Ρόις διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 25′ ο αρχηγός της Ντόρτμουντ έγινε από εκτελεστής δημιουργός, με τον «σεληνιασμένο» Πάκο Αλκάθερ να πετυχαίνει το 3-0 με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ. Αυτό ήταν το έβδομο τέρμα του Ισπανού επιθετικού στο πρωτάθλημα, μετά από μόλις 4 εμφανίσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν λογικό ο ρυθμός έπεσε αρκετά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ακόμα ένα γκολ με τον Φίλιπ στο 85′ και πήραν την σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Επιτέλους νίκη για τη Μπάγερν, κόλλησε η Λειψία

Την ίδια ώρα η Μπάγερν αντιμετώπιζε τη Βόλφσμπουργκ στο «WV Αρένα» με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με δύο τέρματα (30′,49′) έδωσε το προβάδισμα στους Βαυαρούς.

Η αποβολή του Ρόμπεν στο 57′ έδωσε ελπίδα στους γηπεδούχους οι οποίοι μείωσαν στο 63′ με τον Βέγκχορστ. Ωστόσο ο Ροντρίγκες στο 72′ έβαλε «ταφόπλακα» σε όποιες ελπίδες είχαν οι «λύκοι» για ανατροπή και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Την ευκαιρία να μείνει μόνη της στη δεύτερη θέση έχασε η Λειψία, καθώς οι «ταύροι» κόλλησαν στο 0-0 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ.

Έτσι η Ντόρμτουντ παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος με 20 βαθμούς, ενώ Μπάγερν και Λειψία ανέβηκαν έστω και προσωρινά στη δεύτερη και την τρίτη θέση με 16 και 15 βαθμούς αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φορτούνα Ντίσερντολφ 7-1

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-3

Στουτγάρδη-Ντόρτμουντ 0-4

Λεβερκούζεν-Ανόβερο 2-2

Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ 1-3

Άουγκσμπουργκ-Λειψία 0-0

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης (20/10)

Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ (21/10)

Γκλάντμπαχ-Μάιντζ (21/10)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από