Η Ντόρτμουντ μπορεί να προηγήθηκε με δύο γκολ κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης, όμως εν τέλει δέχθηκε την ισοφάρισε έχασε δύο πόντους. Πέρασε αλλαγή ο Κώνσταντίνος Καρέτσας.
Ένα απ’ τα πιο… τρελά παιχνίδια των τελευταίων ετών στην Bundesliga προσέφεραν η Ντόρτμουντ και η Βέρντερ Βρέμης στο «Signal Iduna Park» με το τελικό 2-2 να «σφραγίζει» στις καθυστερήσεις τις προσπάθειες των δύο ομάδων, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής.
Οι Βεστφαλοί «ζορίστηκαν» πολύ, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, απ’ την στιγμή που πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή κι ο Κωνσταντίνος Καρέτσας (στο 72′ αντί του Σάμπιτσερ) έγιναν πιο επιθετικοί και βρήκαν δύο γκολ με τον Σβένσον στο 80′ και τον Σλότερμπεκ στο 85′, δείχνοντας πως ήταν σε θέση να «τελειώσουν» τον αγώνα.
Η ομάδα της Βρέμης, ωστόσο, έβγαλε… αντίδραση κι αφού μείωσε πρώτα με τον Ρέις στο 88′, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων «έκλεψε» το βαθμό απ’ την Ντόρτμουντ και της έκοψε το «απόλυτο» των νικών, δίνοντας την ευκαιρία στις Μπάγερν Μονάχου και Φράιμπουργκ να την «πιάσουν» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Αντόν, Σλότερμπεργκ, Γκαντού, Σβένσον, Ενμέτσα, Μπέλιγχαμ(72’ Φέερμαν), Ζάμπιτσερ(72’ Καρέτσας), Νουανερί(64’ Σίλβα), Μπέιερ, Γκιρασί
ΒΕΡΝΤΕΡ: Χέιν, Τσούκι(81’ Ερεβμπενάγκιε), Αρτούρ(65’ Βάισερ), Ντέμαν, Φριντλ, Ρέγκερ(65’ Στάλμαχ), Πίεπερ(9’ Βόιτσικ), Ρέιτζ, Ντιντσί(81’ Σμέτγκενς), Γκρουλ, Φίλκρουγκ
Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Ντόρτμουντ – Βέρντερ Βρέμης 2-2
10/10 16:30 Χόφενχαϊμ – Αμβούργο
10/10 16:30 Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου
10/10 16:30 Μάιντς – Λεβερκούζεν
10/10 16:30 Ουνιόν Βερολίνου – Έλβερσμπεργκ
10/10 16:30 Πάντερμπορν – Στουτγκάρδη
10/10 19:30 Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης
11/10 16:30 Κολωνία – Γκλάντμπαχ
11/10 18:30 Φράιμπουργκ – Σάλκε