Ντόρτμουντ – Άουγκσμπουργκ 5-1

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό κόντρα στην Άουγκσμπουργκ αλλά με μπροστάρη τον Αλκάθερ έφτασε σε μεγάλη νίκη με 5-1 και στο +2 με το καλημέρα από την Μπάγερν. Σπουδαίο διπλό για Φορτούνα μέσα στην Βρέμη επί της Βέρντερ, νίκες για Βόλφσμπουργκ, Λεβερκούζεν και Φράιμπουργκ.

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο νέο πρωτάθλημα η Ντόρτμουντ που συνέτριψε με 5-1 την Άουγκσμπουργκ για την πρεμιέρα της Bundesliga και βρέθηκε ήδη στο +2 από την Μπάγερν.

Το ματς βέβαια δεν ξεκίνησε ιδανικά για τους «κιτρινόμαυρους» καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τη σέντρα με τον Νίντερλεχνερμόλις να κάνει το 0-1 από τη μικρή περιοχή ύστερα από όμορφη ομαδική προσπάθεια.

Η απάντηση ήταν άμεση για την Ντόρτμουντ με τον Πάκο Αλκάθερ να κάνει το 1-1 στο 3′ από κοντά ύστερα από ασταθές διώξιμο του τερματοφύλακα της Άουγκσπουργκ. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η Ντόρτμουντ έχασε ευκαιρίες για να γυρίσει το ματς, κάτι που έγινε τελικά στο δεύτερο μέρος που υπήρξε πανδαισία γκολ.

Εννέα λεπτά ήταν αρκετά για να μετατραπεί το 1-1 σε 4-1 με τους Σάντσο, Ρόις και Αλκάθερ που σκόραρε ξανά (και ασίστ στον Ρόις) να τελειώνουν την υπόθεση νίκη. Στο 82′ ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα όταν ο Μπραντ, στο ντεμπούτο του, έκανε το 5-1 από σέντρα του Βίτσελ.

https://www.youtube.com/watch?v=cLSELrym5P0

Μεγάλο διπλό για Φορτούνα, δύσκολα η Λεβερκούζεν

Στα υπόλοιπα ματς ξεχώρισαν το διπλό της Φορτούνα Ντίσελντορφ επί της Βέρντερ Βρέμης με 3-1 αλλά και η νίκη της Λεβερκούζεν με 3-2 επί της Πάτερμπορν που έβαλε πολύ δύσκολα στις ασπιρίνες ισοφαρίζοντας δύο φορές σε ισάριθμο προβάδισμα των γηπεδούχων.

H Φορτούνα προηγήθηκε με τον Χένινγκς στο 36’, όμως με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Έγκεσταϊν έκανε το 1-1 στο 47’. Στο 52′ ο έκανε το 1-2 Κάραμαν με τον Αϊχάν να τελειώνει το ματς στο 64′ κάνοντας το 1-3.

Στο Λεβερκούζεν ο Μπέιλι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 10′ με τον Μίτσελ να κάνει το 1-1 στο 15′ αλλά η Λεβερκούζεν πήρε ξανά το προβάδισμα στο 19′ με τον Χάβερτς. Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν εκ νέου με τον Μάμπα να κάνει το 2-2 με τον Φόλαντ  στο 62′ να λυτρώνει τελικά την ομάδα του και να κάνει το 3-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 5-1  (3’, 59’ Αλκάθερ, 51’ Σάντσο, 57’ Ρόις, 82’ Μπραντ – 1’ Νίντερλεχνερ)

Βέρντερ Βρέμης-Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-3  (47’ Γ. Έγκεσταϊν – 36’ Χένιγκς, 52’ Καραμάν, 64’ Αϊχάν)

Φράιμπουργκ-Μάιντς 3-0  (82’ Χέλερ, 84’ Σμιντ, 87’ πεν. Βάλντσμιντ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Πάντερμπορν 3-2  (10’ Μπέιλι, 19’ Χάβερτς, 69’ Φόλαντ – 15’ Μιχελ, 25’ Μάμπα)

Βόλφσμπουργκ-Κολωνία 2-1  (16’ Άρνολντ, 60’ Βέγκχορστ – 90’+1’ Τερόντε)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από