Μάιντς – Λειψία 0-5 (vid)

Η Λειψία διέλυσε την Μάιντς με 5-0 και επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες, μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην Φράιμπουργκ.

Στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο επέστρεψε η Λειψία. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν διέλυσε εκτός έδρας με 5-0 την Μάιντς και ανέβηκε ξανά στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στο Champions League. Με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 54 βαθμούς και είναι στο +1 από την 4η Λεβερκούζεν και στο +2 από την 5η Γκλάντμπαχ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λειψίας, μετά τη δίμηνη διακοπή της Μπουντεσλίγκα, λόγω του κορωνοϊού, αλλά και η πρώτη μετά από τρεις σερί ισοπαλίες. Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε έρθει 1-1 εντός έδρας με την Φράιμπουργκ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε ένα ακόμα παιχνίδι της Λειψίας ήταν ο Τίμο Βέρνερ, ο οποίος έκανε χατ-τρικ και έφτασε τα 23 γκολ στη φετινή σεζόν.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 11’ άνοιξαν το σκορ με τον Τίμο Βέρνερ. Ο Λάιμερ έκανε το γύρισμα και ο Βέρνερ με ωραίο πλασέ από κοντά νίκησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων για το 1-0. Στο 23’ η Λειψία έκανε το 2-0 στην «Open Arena» με κεφαλιά του Πόουλσεν, ενώ στο 25’’, 28’ και 33’ έχασε άλλες τρεις ευκαιρίες.

Τελικά, στο 36’ ο Ζάμπιτσερ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον τερματοφύλακα της Μάιντς για το 3-0.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βέρνερ στο 48’ να κάνει το 4-0 σε κενή εστία, μετά την πάσα του Ενκουκού. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε και πάλι ο Βέρνερ στο 75’, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ και βάζοντας τη σφραγίδα του στο παιχνίδι. Ο Ποουλσεν βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Βέρνερ και αυτός με πλασέ νίκησε τον Μίλερ για το 5-0.

ΜΑΪΝΤΣ: Μίλερ, Μπρούμα (46’ Ματετά), Μαρτίν, Νιακατέ, Φερνάντες (74’ Λάτσα), Γιούστε, Ονίσιβο (74’ Οζτουνάλι), Μαλόνγκ Κουντέ (61’ Μπαρέιρο), Μπακού, Μποέτιους (61’ Αβονίγι), Κουεσόν

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Ουπαμεκανό (60’ Άνταμς), Χάλζτενμπεργκ, Κλόζτερμαν, Καμπλ (70’ Βολφ), Ζάμπιτσερ (60’ Ορμπάν), Όλμο, Πόουλσεν, Ενκουνκο (70’ Λούκμαν)ύ, Λάιμερ (42’ Μουκιελέ), Βέρνερ

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 22 Μαΐου
Χέρτα-Ουνιόν Βερολίνου 4-0

Σάββατο 23 Μαΐου
Γκλάντμπαχ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-3
Βόλφσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 0-1
Πάντερμπορν-Χόφενχαϊμ 1-1
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 5-2

Κυριακή 23 Μαΐου
Σάλκε-Άουγκσμπουργκ 0-3
Μάιντζ-Λειψία 0-5
Κολωνία-Φορτούνα Ντίσελντορφ 19:00

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από