Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3 : Το Θρυλικό έπος του Λονδίνου! (pic+vid)

Μία βραδιά όνειρο, ένα έπος που μόνο ο Ολυμπιακός μπορούσε να δημιουργήσει. Σαν σήμερα, πέντε χρόνια χριν, γράφτηκε ιστορία με χρυσά γράμματα στο Λονδίνο.

Ποιος να το ‘λεγε. Ότι ανήμερα της επετείου ενός εκ των σπουδαιοτέρων θριάμβων του, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε κόντρα στην Ομόνοια με έπαθλο την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Η 29η Σεπτεμβρίου 2020, η αποψινή βραδιά δηλαδή, είναι πολύ σημαντική για τους «ερυθρόλευκους». Καθώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα αγωνιστεί στις 22:00 στην Κύπρο, με στόχο να υπερασπιστεί το 2-0 του Καραϊσκάκη και να κερδίσει τη συμμετοχή της στους χρυσοφόρους ομίλους.

Αυτή η ημερομηνία όμως (29/9), φέρνει στη μνήμη των οπαδών του Ολυμπιακού έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. Ο οποίος πραγματοποιήθηκε ακριβώς πέντε χρόνια πριν. Στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, το Λονδίνο. Ήταν 29 Σεπτέμβρη 2015, όταν ο Θρύλος της Ευρώπης άλωνε το «Έμιρεϊτς» και προκαλούσε φρενίτιδα ενθουσιασμού σε εκατομμύρια οπαδούς του! Η νίκη με 3-2 κόντρα στη σπουδαία Άρσεναλ δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα να έχει ηττηθεί με 3-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο Καραϊσκάκη. Και πολλοί να πιστεύουν ότι κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και στο Λονδίνο. Αμ δε. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε αντίθετη άποψη.

33′: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, η μπάλα φτάνει στον Πάρντο ο οποίος με τη μία πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή και πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ.

40′: Στο 35′ ο Γουόλκοτ ισοφαρίζει από κοντά, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ξαναπαίρνει το προβάδισμα. Ο Φορτούνης εκτελεί κόρνερ, ο Οσπίνα δεν αντιδράει καλά και η μπάλα περνάει τη γραμμή για το 2-1 της ελληνικής ομάδας.

Στο 65’ μπορεί η Άρσεναλ μπορεί να ισοφαρίζει ξανά με κοντινή κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες, ωστόσο ο τρομερός Ολυμπιακός εκείνη τη βραδιά βρίσκει απάντηση στην… απάντηση μόλις ένα λεπτό αργότερα. Ο Καμπιάσο σκάβει για τον Πάρντο, ο Κολομβιανός γυρνάει με τη μία την μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Φινμπόγκασον με ένα απλό και γλυκό… χάδι στην μπάλα, ολοκληρώνει την «ερυθρόλευκη» εποποιία. Το θαύμα των θαυμάτων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Γκιμπς, Γκάμπριελ, Κοσιελνί (55’ Μερτεζάκερ), Οζίλ, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεν, Σάντσες, Καθόρλα, Μπεγερίν (85′ Κάμπελ) και Κοκλέν (60’ Ράμσεϊ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86′ Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73’ Ερνάνι) και Ιντέγιε (46’ Φινμπόγκασον)

Δείτε τα highlights της σπουδαίας αναμέτρησης:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από