1ος όμιλος : Η πρωταθλήτρια, ο Σουάρες και o «πόλεμος» της τρίτης θέσης (pics & vids)

Όμιλος για όλα τα... γούστα και τις ορέξεις. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Λουίς Σουάρες και η υπερταλαντούχα Σάλτσμπουργκ έτοιμη για το θαύμα δίπλα στην σκληροτράχηλη Λοκομοτίβ Μόσχας. Αυτό είναι το πρώτο γκρουπ του φετινού Champions League.

Η κληρωτίδα των ομίλων του Champions League είχε κέφια και πρόσφερε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, την ευκαιρία να απολαύσει τεράστια ματς.

Την ίδια στιγμή, που στα πρωταθλήματα έχουν έρθει τα πάνω-κάτω και οι «μεγάλες» δυνάμεις του ποδοσφαίρου είναι εκτός πρώτων θέσεων, στο Champions League αρχίζει μία από τις πιο περίεργες σεζόν της ιστορίας του.

Ο όμιλος που, αναμφίβολα έχει αρκετό ενδιαφέρον για πολλούς λόγους, είναι ο πρώτος. Εκεί, η περσινή πρωταθλήτρια της διοργάνωσης, Μπάγερν Μονάχου, η Ατλέτικο Μαδρίτης του Σουάρες, η Σάλτσμπουργκ των εκπλήξεων και η σκληροτράχηλη Λοκομοτίβ Μόσχας, συνθέτουν το εν λόγω γκρουπ.

Για πολλούς, η διαμόρφωση ίσως να μην αλλάξει μέχρι το τέλος και για ακόμα περισσότερους, τα φαβορί να είναι ευδιάκριτα. Ωστόσο, οι εκπλήξεις που έχουν συμβεί τη φετινή σεζόν, δίνουν τροφή για… «θαύματα» και υπερβάσεις. Μία μικρή αναδρομή στις ομάδες, είναι αρκετή, για να καταλάβει κάποιος την βαρύτητα που έχει ο συγκεκριμένος όμιλος.

Ξεχωρίζει η «μάχη» των δύο κορυφαίων επιθετικών της Ευρώπης. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Λουίς Σουάρες, μετρούν μαζί 94 γκολ μόνο στο Champions League (!) και τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων τους, συλλέγει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Από κοντά και η, γεμάτη ταλέντο, Σάλτσμπουργκ που είναι έτοιμη να κάνει την υπέρβαση ενώ η Λοκομοτίβ Μόσχας θέλει να είναι άξια εκπρόσωπος του ρωσικού ποδοσφαίρου. Το μόνο σίγουρο, είναι αυτός ο όμιλος, θα χαρίσει στους φίλους του αθλήματος, την απόλυτη ποδοσφαιρική παράσταση.

Μπάγερν Μονάχου: Έτοιμη για το back to back

Χώρα: Γερμανία
Πόλη: Μόναχο
Ετος ίδρυσης: 1900
Γήπεδο: Αλιάνζ Αρίνα, 75.024
Χρώματα: Κόκκινο, άσπρο

Η «μηχανή» του Φλικ που είναι σαν μην σταμάτησε ποτέ. Η Μπάγερν Μονάχου μπαίνει στο φετινό Champions League ως η πρωταθλήτρια του περσινού και έχει μοναδικό στόχο το repeat. Οι «βαυαροί» ήταν τρομακτικοί τη σεζόν που μας πέρασε, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς μέτρησαν μόνο νίκες. Από την πρώτη αγωνιστική των ομίλων μέχρι τον μεγάλο τελικό, ο γερμανικός σύλλογος ήταν ασταμάτητος και δεν άφησε καμία ομάδα να απολαύσει έστω την… ισοπαλία.

«Σταθμός» στην απίστευτη πορεία του συλλόγου, τα προημιτελικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Εκεί, το σύνολο του Φλικ διέσυρε με το εξωπραγματικό 8-2 τους «μπλαουγκράνα» και απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την κυριαρχία τους. Στον μεγάλο τελικό, οι Γερμανοί επικράτησαν με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν και σήκωσαν το έκτο Champions League της ιστορίας τους.

Φέτος, είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την θέση τους στη κορυφή της Ευρώπης. Ο Χάνσικ Φλικ είδε από τους βασικούς, να αποχωρεί μόνο ο Τιάγκο, ο οποίος πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ, χωρίς ωστόσο, να τον αντικαθιστά με κάποιο μεγάλο όνομα. Αντίθετα, η Μπάγερν προχώρησε στην απόκτηση του ταλαντούχου Μαρκ Ρόκα από την Εσπανιόλ με εννιά εκατ. ευρώ για τον άξονα.

Ταυτόχρονα, έκανε το «μπαμ» με τον Λερόι Σανέ που κόστισε 45 εκατ. ευρώ από την Μάντσεστερ Σίτι ενώ αίσθηση προκάλεσε η επιστροφή του Ντούγκλας Κόστα από την Γιουβέντους με την μορφή δανεισμού. Επίσης, χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία το ποσό των οκτώ εκατ. ευρώ για την μετακίνηση του Μπούνα Σαρ από την, αντίπαλο του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, Μαρσέιγ, για το δεξί άκρο της άμυνας.

Ακόμα, για μπακ-απ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προτιμήθηκε η περίπτωση του ελεύθερου από την Παρί Σεν Ζερμέν, Μαξίμ Τσούπο-Μοτίνγκ. Τέλος, ως επένδυση για το μέλλον θεωρείται ο 18χρονος στόπερ Τανγκί Κουασί που έμεινε επίσης ελεύθερος από την Παρί αλλά και ο Αλεξάντερ Νίουμπελ της Σάλκε που θεωρείται ο «νέος» Νόιερ.

Τερματοφύλακες
Μάουελ Νόιερ 34 Γερμανία
Αλεξάντερ Νούμπελ 24 Γερμανία
Ρον Χόφμαν 21 Γερμανία

Αμυντικοί
Νίκλας Σούλε 25 Γερμανία
Μπέντζαμιν Παβάρ 24 Γαλλία
Ζερόμ Μπόατενγκ 32 Γερμανία
Μπούνα Σαρ 28 Γαλλία
Λούκας Ερνάντες 24 Γαλλία
Νταβίντ Αλάμπα 28 Αυστρία
Μπράιτ Αρεϊ 17 Γερμανία

Μέσοι
Ζόσουα Κίμιχ 25 Γερμανία
Χάβι Μαρτίνεθ 32 Ισπανία
Λερόι Σανέ 24 Γερμανία
Ντάγκλας Κόστα 30 Βραζιλία
Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ 31 Γερμανία
Ζόσουα Ζιρκζέι 19 Ολλανδία
Λέον Γκορέτσκα 25 Γερμανία
Αλφόνσο Ντέιβις 19 Καναδάς
Μαρκ Ρόκα 23 Ισπανία
Κορεντίν Τολισό 26 Γαλλία
Μαλίκ Τίλμαν 18 Γερμανία
Κρις Ρίτσαρντς 20 Αμερική
Τζαμάλ Μουσιάλα 17 Γερμανία
Σερτζ Γκνάμπρι 25 Γερμανία

Επιθετικοί
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι 32 Πολωνία
Τόμας Μίλερ 31 Γερμανία
Κίνγσλεϊ Κομάν 24 Γαλλία

Ατλέτικο Μαδρίτης: Με οδηγό το… «άστρο» του Σουάρες

Χώρα: Ισπανία
Πόλη: Μαδρίτη
Ετος ίδρυσης: 1903
Γήπεδο: Γουάντα Μετροπολιτάνο, 68.456
Χρώματα: Κόκκινο, μπλε

Η ομάδα που έκανε την διαφορά στο μεταγραφικό παζάρι και θέλει να κάνει το ίδιο και στην Ευρώπη. Η Ατλέτικο Μαδρίτης σόκαρε την Ευρώπη πέρσι, αποκλείοντας τη Λίβερπουλ μέσα στο Άνφιλντ, ωστόσο το όνειρο της σταμάτησε στα προημιτελικά. Εκεί η Λειψία επικράτησε με 2-1 και άφησε εκτός το σύνολο του Σιμεόνε.

Ο αρχικός στόχος της νέας σεζόν είναι η επιστροφή στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Ισπανίας όμως, μία αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, είναι αρκετά βασικό για την ομάδα της Μαδρίτης.

Φέτος, ο ισπανικός σύλλογος μπαίνει στη κορυφαία διοργάνωση με αρκετά ανανεωμένο ρόστερ. Φυσικά, ξεχωρίζει η περίπτωση του Λουίς Σουάρες, ο οποίος ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο της επιθετικής γραμμής και έπειτα από 200 γκολ με την Μπαρτσελόνα, είναι έτοιμος να απογειώσει και την Ατλέτικο.

Μαζί του θα είναι και ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του στην εθνική Ουρουγουάης, Λούκας Τορέιρα, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός από την Άρσεναλ, χωρίς να ξεχνάμε και την επιστροφή του Γιανίκ Καράσκο από την Κίνα για 27 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, υπήρξαν και σημαντικές αποχωρήσεις, με πρώτη αυτή του Τόμας Πάρτεϊ.

Ο 27χρονος μέσος συμφώνησε με την Άρσεναλ, την τελευταία μέρα των μεταγραφών και πρόσθεσε στα ταμεία των «ροχιμπλάνκος» το ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, ο Αλβάρο Μοράτα αποχαιρέτησε με προορισμό την Γιουβέντους ενώ και ο Σαντιάγκο Αρίας αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Λεβερκούζεν.

Τερματοφύλακες
Ίβο Γκρμπιτς 24 Κροατία
Γιαν Ομπλακ 27 Σλοβενία
Μιγκέλ Σαν Ρομάν 23 Ισπανία

Αμυντικοί
Χοσέ Μαρία Χιμένεθ 25 Ουρουγουάη
Ρανάλντ Λόντι 22 Βραζιλία
Στέφαν Σάβιτς 29 Ισπανία
Φελίπε 31 Ισπανία
Μάριο Ερμόσο 25 Ισπανία
Κιεράν Τρίπιερ 30 Αγγλία
Σίμε Βρσάλικο 28 Κροατία

Μέσοι
Λούκας Τορέιρα 24 Ουρουγουάη
Κόκε 28 Ισπανία
Σαούλ Νίγκεθ 25 Ισπανία
Τομάς Λεμάρ 24 Γαλλία
Μάρκος Γιορέντε 25 Ισπανία
Εκτορ Ερέρα 30 Μεξικό
Βιτόλο 30 Ισπανία
Ισμαελ 19 Ισπανία
Τόνι Μόγια 22 Ισπανία

Επιθετικοί
Ζοάο Φέλιξ 20 Πορτογαλία
Λουίς Σουάρες 33 Ουρουγουάη
Ανγκελ Κορέα 25 Αργεντινή
Ιβάν Σάπονζιτς 23 Σερβία
Ντιέγκο Κόστα 32 Ισπανία
Γιανίκ Καράσκο 27 Βέλγιο

Σάλτσμπουργκ : Γεμάτη ταλέντο και αυτοπεποίθηση για την υπέρβαση

Χώρα: Αυστρία
Πόλη: Βαλς-Σίτσενχαϊμ
Ετος ίδρυσης: 1933
Γήπεδο: Red Bull Arena, 68.456
Χρώματα: Κόκκινο, λευκό

Κόντρα σε μεγαθήρια και… τύχη. Η Σάλτσμπουργκ είδε την κληρωτίδα των ομίλων να την βάζει και φέτος, σε έναν όμιλο όπου οι ελπίδες για πρόκριση είναι ελάχιστες. Ο ρεαλιστικός στόχος είναι η τρίτη θέση, καθώς στην μάχη με τη Λοκομοτίβ Μόσχας δείχνει να υπερέχει, βάση της ποιότητας του ρόστερ. Βέβαια, οι Αυστριακοί δεν θα πέσουν αμαχητί, καθώς έχουν ως στόχο να βάλουν δύσκολα στους δύο «μεγάλους» αλλά και να προσπαθήσουν την… υπέρβαση.

Με τον 46χρονο Τζέζι Μαρς στον πάγκο, ο μεταγραφικός σχεδιασμός κινήθηκε σε «ρηχά» νερά αλλά πάντα με στόχο την εύρεση ταλέντων. Ο αυστριακός σύλλογος έχει εξελιχθεί σε μία ομάδα που δημιουργεί παίκτες και ύστερα τους πουλάει σε μεγάλες ομάδες.

Με προσωπική επιλογή του προπονητή, δαπανήθηκαν 5 εκατ. ευρώ για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Μπρέντεν Ααρόνσον, ο οποίος αφήνει για πρώτη φορά την Αμερική. Παρόμοια περίπτωση και αυτή του Ουμάρ Σολέ, ο οποίος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Λιόν.

Από την άλλη, η Σάλτσμπουργκ μέτρησε μόλις μία απουσία αλλά βασική. Ακούει στο όνομα Χουάνγκ Χι-Τσαν. Ο 24χρονος επιθετικός συνεχίζει την καριέρα του στη Λειψία έναντι του ποσού των εννέα εκατ. ευρώ και στο στρατόπεδο των Αυστριακών, ο Σέκου Κοϊτά δείχνει να είναι ο αντικαταστάτης του.

Τερματοφύλακες
Σισάν Στάνκοβιτς 27 Αυστρία
Κάρλος Κορονέλ 23 Βραζιλία
Αλεξάντερ Βάλκε 37 Γερμανία

Αμυντικοί
Αλμπερτ Βάλτσι 25 Αυστρία
Ζερόμ Ονγκένε 22 Καμερούν
Αντρέ Ραμαλό 28 Βραζιλία
Αντρέας Ούλμερ 34 Αυστρία
Ουμάρ Σολέτ 20 Γαλλία
Πατρίκ Φάρκας 25 Αυστρία
Μαξιμιλιάν Βόμπερ 22 Αυστρία
Ράσμους Κρίστενσεν 23 Δανία

Μέσοι
Μαζίντ Ασιμέρου 22 Γκάνα
Ντομινίκ Σομποζλάι 19 Ουγγαρία
Ζλάτκο Τζουνούζοβιτς 33 Αυστρία
Μοχάμεντ Καμαρά 20 Μάλι
Λούκα Σούσιτς 18 Κροατία
Μασάγια Οκουγκάβα 24 Ιαπωνία
Ενοκ Μουέπου 22 Ζάμπια
Νοά Οκαφόρ 20 Ελβετία

Επιθετικοί
Σέκου Κοϊτά 20 Μάλι
Μέργκιμ Μπερίσα 22 Γερμανία
Πάτσον Ντάκα 21 Ζάμπια
Καρίμ Αντεγέμι 18 Γερμανία

Λοκομοτίβ Μόσχας: Η «ατμομηχανή» του θαύματος

Χώρα: Ρωσία
Πόλη: Μόσχα
Ετος ίδρυσης: 1922
Γήπεδο: RZD Arena, 27.320
Χρώματα: Κόκκινο, πράσινο

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά για το… θαύμα. Αυτό χρειάζεται η Λοκομοτίβ Μόσχας για να κατάφερε να συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβρη. Ο ρωσικός σύλλογος βρίσκεται σε έναν όμιλο που δείχνει κάπως… ξεκάθαρος αφού έχει να αντιμετωπίσει την τεράστια Μπάγερν Μονάχου, την Ατλέτικο Μαδρίτης του Λουίς Σουάρες και την Σάλτσμπουργκ η οποία δείχνει ασυναγώνιστη για την τρίτη θέση.

Φυσικά, οι «ατμομηχανές» στοχεύουν στην έξοδο του Europa League και πολλά θα κριθούν από τα μεταξύ τους παιχνίδια με τους αυστριακούς. Φυσικά και δεν είναι μία ομάδα που περνάει απαρατήρητη και δεν έχει κάποια δυναμική, αφού εκτός από το γεγονός ότι τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα πέρσι, προχώρησε και δύο δυνατές προσθήκες.

Ο λόγος για τους Φράνσις Καμανό και Ζε Λουίς. Ο πρώτος ήρθε από την Μπορντό έναντι 5,5 εκατ. ευρώ και ανεβάζει το επίπεδο στη θέση των εξτρέμ, όπου η ομάδα είχε θέμα. Ο δεύτερος επιστρέφει στην Ρωσία, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας στη Πόρτο, έναντι επτά εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο 29χρονος φορ αποτελεί το «μπαμ» του συλλόγου στην μεταγραφική περίοδο και θα μοιραστεί την θέση με τον Φεντόρ Σμόλοφ.

Στις αποχωρήσεις, η ομάδα δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα, αφού είδε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του να παίρνει μεταγραφή. Ο λόγος για τον Αλεξέι Μίραντσουκ, ο οποίος με 14,5 εκατ. ευρώ συνεχίζει την καριέρα του στην Serie A και την Αταλάντα. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός μέτρησε 16 γκολ και πέντε ασίστ σε διάστημα 32 συμμετοχών την περασμένη σεζόν και ήταν ο καλύτερος του ρόστερ.

Τερματοφύλακες
Γκιγιέρμε 32 Ρωσία
Αντρέι Σαβίν 21 Ρωσία
Αντον Κοτσένκοφ 33 Ρωσία

Αμυντικοί
Ντμίτρι Ζιβογκλιάντοφ 26 Ρωσία
Βίταλι Λίστσοφ 25 Ρωσία
Βέντραν Τσόρλουκα 34 Κροατία
Βλάντισλαβ Ιγκνάτιεφ 33 Ρωσία
Μουρίγιο 23 Βραζιλία
Μάτσιεϊ Ρίμπους 31 Πολωνία
Σλόμπονταν Ραΐκοβιτς 31 Σερβία
Αλεξάντερ Σιλιάνοφ 19 Ρωσία

Μέσοι
Γκρζεγκορζ Κρισόβιακ 30 Πολωνία
Αντόν Μίρσαντσουκ 24 Ρωσία
Ριφάτ Ζεμαλεντίνοφ 24 Ρωσία
Ρομάν Τουγκάρεφ 22 Ρωσία
Νικίτα Ιοσίφοφ 19 Ρωσία
Ντανίλ Κουλίκοφ 22 Ρωσία
Μαξίμ Μουκίν 18 Ρωσία
Ντμίτρι Ριμπσίνσκι Ρωσία

Επιθετικοί
Φεντόρ Σμόλοφ 30 Ρωσία
Λούκα Τζόρτζεβιτς 26 Μαυροβούνιο
Εντερ 32 Πορτογαλία
Φράνσις Καμάνο 24 Γουινέα
Ζε Λουίς 29 Πράσινο Ακρωτήρι
Βίταλι Λισάκοβιτς 22 Βουλγαρία

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από