Σαχτάρ Ντόνετσκ – Γκλάντμπαχ 0-6

Η Γκλάντμπαχ επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία 6-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ουκρανία για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αλασάν Πλεά, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ.

Η Γκλάντμπαχ διέσυρε τη Σαχτάρ Ντόντετσκ μέσα στην Ουκρανία.

Οι Γερμανοί επικράτησαν 6-0 εκτός έδρας της Σαχτάρ Ντόνετσκ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση, φτάνοντας τους 5 βαθμούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αλασάν Πλεά, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ.

Το ματς

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν δυναμικά και πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Ο Λάινερ έκανε ωραίο γύρισμα από τα δεξιά και ο Πλεά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1 στο 8ο λεπτό.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε συνέχισε να πιέζει και διπλασίασε τα τέρματά της στο 17ο λεπτό. Ο Κράμερ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπόνταρ και κατέληξε στα δίχτυα (0-2).

Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν το… πόδι από το γκάζι και πέτυχαν άλλα δύο τέρματα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 36ο λεπτό, ο Πλεά με φοβερό σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το 0-3, ενώ ο Μπενσεμπαϊνί από κοντά έκανε το 0-4 στο 44ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε αισθητά ο ρυθμός του παιχνιδιού. Η Σαχτάρ έδειχνε να μην έχει τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, ενώ η Γκλάντμπαχ έφτασε στο 0-5 με τον Στίντλ στο 65ο λεπτό.

Το τελικό 0-6 διαμόρφωσε ο Πλεά μέσα από την περιοχή, πετυχαίνοντας έτσι χατ-τρικ.

 

 

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Τρουμπίν, Ντοντό, Χοτσολάβα, Τάισον (46’ Μοράες), Μάρκος Αντόνιο (46’ Άλαν Πάτρικ), Μάρλος (46’ Κοβαλένκο), Τετέ, Κορνιένκο, Σόλομον, Μαϊκόν (69’ Στεπανένκο), Μποντάρ

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Κράμερ, Ελβεντί (82’ Γιάντσκε), Χόφμαν (75’ Λατσάρο), Μπενσεμπαϊνί, Γκίντερ, Λάινερ (82’ Λανγκ), Στιντλ (69’ Βολφ), Πλεά (82’ Τραορέ), Νοϊχάους, Τουράμ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από