Λειψία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2 : Οι Ταύροι «πέταξαν» εκτός Champions League τη Γιουνάιτεντ

Η Λειψία με εξαιρετική εμφάνιση για 70 λεπτά νίκησε με 3-2 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την έστειλε στο Europa League. Δεινοπάθησαν οι Ταύροι στα τελευταία λεπτά, με τους κόκκινους διαβόλους να χάνουν μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

Η Λειψία πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση στη Γερμανία νίκησε με 3-2 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που για 70 λεπτά ήταν σε άλλο γήπεδο και την πέταξε εκτός Champions League. Οι κόκκινοι διάβολοι πήγαιναν για δυο αποτελέσματα στη Γερμανία και κατάφεραν να χάσουν την πρόκριση ουσιαστικά από το πρώτο μέρος, αφού οι Ταύροι είχαν προηγηθεί από το 15ο λεπτό με 2-0. Στο δεύτερο μέρος η Λειψία βρήκε νωρίς και τρίτο τέρμα απέναντι στην ανύπαρκτη άμυνα των «κόκκινων διαβόλων» που στη συνέχεια προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση αλλά βρήκαν μόνο δύο τέρματα, μένοντας τελικά με μία ιστορική σφαλιάρα που τους οδηγεί στο Europa League.

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν σε πολύ κακό βράδυ, ο Νορβηγός προχώρησε σε ροτέισον χωρίς λόγο και έχασε το τρένο του Champions League, με τη Γιουνάιτεντ να βγαίνει τρίτη ότι και να γίνει στο ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασακσεχίρ, όταν και αν αυτό γίνει. Πλεόν οι δυο τους αφοσιώνονται στα πρωταθλήματα τους, με τη Γιουνάιτεντ όμως να περιμένει αντίπαλο για τους «32» του Europa εν αντιθέσει με τη Λειψία που θα είναι στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Λειψία άνοιξε το σκορ με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 2′ με τον Σάμπιτσερ να βγάζει απίθανη μπαλιά για τον Ανχελίνιο που με τρομερό σουτ στην κίνηση από πλάγια θέση, έκανε το 1-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, νέο σουτ του Ανχελίνιο που μπλόκαρε ο Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ απείλησε για πρώτη φορά στο 8′ με σουτ του Γκρίνγουντ μέσα από την περιοχή, που απέκρουσε ο Γκουλάστσι.

Στο 12′ οι «ταύροι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Σάμπιτσερ ν’ ανοίγει για τον Ανχελίνιο που αυτή τη φορά δημιούργησε βγάζοντας σέντρα για τον Χαϊντάρα κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, έκανε το 2-0. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου η Λειψία σκόραρε για τρίτη φορά με τον Όλμο, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον Όρμπαν στην αρχή της φάσης.

Η Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 68′ με απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκουλάστσι. Ένα λεπτό αργότερα η Λειψία τελείωσε το παιχνίδι με τον Ανχελίνιο να βγάζει σέντρα από αριστερά, την άμυνα των κόκκινων διαβόλων» να παραπαίει και την μπάλα να φτάνει στον Κλάιφερτ που με απίθανο »τσίμπημα», νίκησε τον Ντε Χέα για το 3-0. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών η Γιουνάιτεντ απείλησε με σουτ του ΜακΤόμινεϊ που απέκρουσε ο Γκουλάστσι, όπως και τρία λεπτά αργότερα σε προσπάθεια του Γκρίνγουντ.

Στο 77′ νέα καλή στιγμή για τους «κόκκινους διαβόλους» με τον Γκουλάστσι να λέει »όχι» στον Ράσφορντ. Στο 79′ η Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κονατέ στον Γκρίνγουντ, με τον Μπρούνο Φερνάντες ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 3-1, ενώ στο 82′ ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Πογκμπά πήρε κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στον Μαγκουάιρ και στη συνέχεια στον Κονατέ, για να καταλήξει στα δίχτυα για το 3-2! Στο 89′ σουτ του Ράσφορντ που μπλόκαρε ο Γκουλάστσι.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Γκουλάσι, Ορμπαν, Κονατέ, Μουκιελέ, Ανχελίνιο, Χαϊντάρα, Καμπλ (75′ Ανταμς), Ζάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ (56′ Πόουλσεν), Ν’Κουνκού, Ντάνι Ολμο (56′ Κλάιφερτ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ (78′ Τουανζέμπε), Μαγκουάιρ, Σο (61′ Γουίλιαμς), Γουάν-Μπιζάκα (77′ Φοσού-Μενσά), Τέλες (46′ Φαν ντε Μπέεκ), Μάτιτς (61′ Πογκμπά), ΜακΤόμινεϊ, Μπρούνο Φερνάντες, Γκρίνγουντ, Ράσφορντ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από