Μπαρτσελόνα – Ρόμα 4-1

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με το εμφατικό 4-1 της Ρόμα στο Καμπ Νου, με τα δύο εκ των τεσσάρων τερμάτων της να είναι αυτογκόλ! Με το ένα πόδι στα ημιτελικά οι Καταλανοί.

Η Μπαρτσελόνα σήμερα κόντρα στη Ρόμα είχε στο πλευρό της την… θεά τύχη. Οι Τζιαλορόσι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 εξαιτίας των αυτογκόλ των Ντανιέλ Ντε Ρόσι και Κώστα Μανωλά. Στη συνέχεια ήρθε και το 3-0 του Ζεράρ Πικέ και όλα πήραν το δρόμο τους. Εξάλλου, λένε, ότι η τύχη μακροπρόθεσμα ευνοεί τους ικανούς. Το τελικό 4-1, διαμόρφωσαν ο Εντίν Τζέκο που μείωσε για τους Ρωμαίους (προς στιγμήν) σε 3-1 και ο Λουίς Σουάρες που «έγραψε» το τελικό 4-1!

Σε λίγο τα… αυτογκόλ θα είναι ο πρώτος σκόρερ της Μπάρτσα στο Champions League φέτος (5). Οριακό το προβάδισμα του Βασιλιά της Καταλονίας, Λιονέλ Μέσι (6). Όχι ότι τα έχουν ανάγκη οι Καταλανοί, αλλά να… οι Ρωμαίοι δίκαια θα αναρωτιούνται τι θα γινόταν αν δεν είχαν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον ο Ντε Ρόσι (στο 38ο λεπτό) και ο Κώστας Μανωλάς στο 55′. Σε μια βραδιά που η Ρόμα έδειχνε να πατάει πολύ καλά στο χορτάρι και η Μπαρτσελόνα δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή ημέρα της. Καλές οι υποθέσεις, αλλά η πραγματικότητα έδειξε: 4-1 και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί πλέον να ονειρεύεται την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πιο αναλυτικά, στο 12ο λεπτό ο Λιονέλ Μέσι απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με τον Άλισον να διώχνει δύσκολα. Ο Ράκιτιτς στο 18′ σημάδεψε δοκάρι και λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Σουάρες δεν κατάφερε να νικήσει τον κίπερ των φιλοξενούμενων. Κάτι που έκανε εν τέλει στο 38′ ο… αρχηγός των Ρωμαίων Ντανιέλ Ντε Ρόσι ανοίγοντας το σκορ για την Μπαρτσελόνα με μια εξαιρετική προβολή (σε λάθος τέρμα). Στην «αυγή» του δευτέρου ημιχρόνου (46′) η Ρόμα απείλησε με τον Φλορέντσι να κάνει την σέντρα, αλλά τον Περότι να μη σημαδεύει σωστά και λιγότερο από 10 λεπτά αργότερα (55′) ο Μέσι βρήκε ωραία τον Ράκιτιτς που γύρισε στην περιοχή με τον Μανωλά να στέκεται τρομερά άτυχος και να στέλνει την μπάλα στην εστία της ομάδας του (2-0).

Άτυχοι οι Ρωμαίοι και στη φάση του 3-0, όταν ο Μέσι έστρωσε όμορφα στον Σουάρες εκείνος σούταρε, ο Άλισον μπλόκαρε και ο Ζεράρ Πικέ από κοντά με ευκολία ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, πετυχαίνοντας το 12ο προσωπικό του τέρμα στο Champions League. Μετά το 70′ η Ρόμα προσπάθησε να στείλει την μπάλα στην… σωστή εστία με τον Τερ Στέγκεν όμως να στέκεται στο ύψος του. Εν τέλει ο Τζέκο έλυσε τον… γόρδιο δεσμό και μείωσε (προσωρινά) σε 3-1 για την ομάδα του με ωραίο σουτ εντός περιοχής. Στην εκπνοή της αναμέτρησης, όμως, ο Λουίς Σουάρες είχε τον τελευταίο λόγο, διαμορφώνοντας το 4-1 μετά το λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, στο πρώτο του γκολ στη διοργάνωση των αστεριών μετά από 392(!) ημέρες ανομβρίας.

Το τελικό 4-1, δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην Μπαρτσελόνα, με την ρεβάνς του Ολίμπικο (10/04) να αναμένεται όμως με μεγάλη αγωνία, αφού σε περίπτωση που η τύχη δεν γελάσει ξανά σαρδόνια κατά της Ρόμα, τότε κάτι θα της χρωστάει…

 

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (66΄ Παουλίνιο), Ινιέστα (85΄ Ντένις Σουάρεθ), Λουίς Σουάρες, Μέσι, Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο (83΄ Αντρέ Γκόμες), Ουμτιτί

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Στρότμαν, Μανωλάς, Πελεγκρίνι (60΄ Γκοναλόν), Περότι, Τζέκο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (77΄ Ντεφρέλ), Φάζιο, Φλορέντσι (72΄ Ελ Σαράουϊ), Πέρες

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από