ΑΕΚ: Με Σκωτσέζους έχει μόνο προκρίσεις σε ΟΑΚΑ, Σκωτία και… Καραϊσκάκη

Η ΑΕΚ έχει αποκλείσει Ρέιντζερς, Χιμπέρνιαν, Χαρτς και Νταντί Γ.

Η Σέλτικ είναι το… γκραν φαβορί απέναντι στην Ρόζενμποργκ και αν επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό, θα βρεθεί στο… διάβα της ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ωστόσο, η ΑΕΚ με Σκωτσέζους… μόνο χαμογελά και πανηγυρίζει, αφού η προϊστορία της έχει μόνο προκρίσεις.

Αρχή και κορυφή όλων, οι ιστορικές αναμετρήσεις με τη Ρέιντζερς για τα προκριματικά του Champions League του 1994. Τότε που με δύο γκολ του Σαραβάκου η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και 0-1 με το γκολ του Σαβέφσκι εκτός έδρας.

Η επόμενη κόντρα με σκωτσέζικη ομάδα ήταν το 2001/02 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Χιμπέρνιαν. Εύκολη νίκη με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια με γκολ των Τσιάρτα και Νικολαΐδη, αγχωτική πρόκριση στην παράταση στη Σκωτία, όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-2, αλλά τελικά πέρασε.

Σκωτσέζοι στο δρόμο της ΑΕΚ και στην τελευταία παρουσία στους ομίλους του Champions League την σεζόν 2007/08. Τότε ήταν η Χαρτς από το Εδιμβούργο. Η Ενωση νίκησε με 2-1 στη Σκωτία με γκολ των Καπετάνου και Λυμπερόπουλου και θριάμβευσε με 3-0 στο ΟΑΚΑ με δύο τέρματα του Σέζαρ και ένα του Λυμπερόπουλου.

Η τελευταία κόντρα με Σκωτσέζους είχε πάλι επιτυχία για την ΑΕΚ και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Ήταν ο προκριματικός γύρος του Europa League την περίοδο 2010/11 και η Ενωση κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νταντί Γιουνάιτεντ. Νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Τζεμπούρ στη Σκωτία, αγχώδης πρόκριση στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκης με ισοπαλία 1-1 και το γκολ του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ.

Οπότε η Σκωτία φέρνει ωραίες… αναμνήσεις στην ΑΕΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από