AEK: Φορτσάρει ο Μπογέ, σκέψεις και για Άλεφ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης καταστρώνει τα πλάνα για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στον πρώτο αγώνα με την Σέλτικ στη Σκωτία.

Την ώρα που ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει στα χέρια του και τα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς της Σέλτικ (Αλασκέρ και Ρόζενμποργκ) και σήμερα θα την δει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Σκωτίας (εντός με την Λίβιγκστον), καταστρώνει σιγά-σιγά και τα πλάνα του για την 11αδα της ΑΕΚ στο «Σέλτικ Παρκ» την Τετάρτη το βράδυ.

Υπάρχει μία σκέψη να δούμε την 11αδα που ξεκίνησε απέναντι στην Γαλατασαράι στην πρόβα τζενεράλε του ΟΑΚΑ. Οσον αφορά τα μετόπισθεν αυτό μοιάζει σίγουρο. Με Οικονόμου-Λαμπρόπουλο μπροστά από τον Μπάρκα και Μπακάκη-Λόπες στα άκρα, με τον Χουλτ να έχει λιγότερες πιθανότητες για το αρχικό σχήμα. Ο Σιμόες είναι ο σίγουρος του άξονα με είτε τον Γαλανόπουλο που έχει περισσότερα ματς με τον Πορτογάλο, είτε με τον Αλεφ που έδειξε… φουριόζος στο 10λεπτο με την Γαλατασαράι και προσφέρει πολλά διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με τον Ελληνα στον άξονα. Όπως ύψος, τεχνική κατάρτιση, καλύτερο passing game και κυκλοφορία της μπάλας σε αργό και γρήγορο τέμπο.

Στην επίθεση ο Λιβάγια είναι ο σίγουρος και η καλή εμφάνιση του Κλωναρίδη του δίνει (πάρα) πολλές πιθανότητες να είναι στο πλάι του. Και αυτό διότι θα βρει χώρους κόντρα στην Σέλτικ στην Σκωτία και μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Από εκεί και πέρα, δεδομένη μοιάζει η παρουσία του Μάνταλου και μένει να φανεί αν στο άλλο άκρο θα είναι ο Μπακασέτας που έχει δείξει αρκετά καλό ετοιμότητας ή ο Μπογέ που προσφέρει περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με το ένας εναντίον ενός και την ταχύτητα του για δημιουργία φάσεων.

Εν ολίγοις 13-14 είναι στο μυαλό του Ουζουνίδη για τη βασική ενδεκάδα στο πρώτο ματς απέναντι στην Σέλτικ. Ένα ματς που θα είναι το πιο κρίσιμο στον γ’ προκριματικό του Champions League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από