Καρέρα: «Να μην κάνουμε τα λάθη του πρώτου παιχνιδιού»

Ο προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας μίλησε για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι παίκτες του να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν στην Τούμπα – Εσένκο: «Να επιβάλλουμε το ρυθμό μας».

Η Σπαρτάκ Μόσχας στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο, ο Δικέφαλος κατάφερε να φέρει το ματς και να πάρει τη νίκη με 3-2.

Ο τεχνικός των Ρώσων, Μάσιμο Καρέρα, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League, τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη του προηγούμενου αγώνα και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου: 

«Δεν έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα του δεύτερου αγώνα. Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτώ. Στη σημερινή προπόνηση θα δούμε τη διάθεση των παικτών. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τη σημασία του αγώνα. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Θα λάβουμε υπ’ όψιν τα λάθη του προηγούμενου αγώνα, για να μην επιτρέψουμε να συμβούν ξανά, αύριο».

Για τα λάθη που έκανε η ομάδα του στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα: «Έχουμε καταλάβει τι πήγε λάθος. Σήμερα, θα επανεκτιμήσουμε τον αντίπαλο και θα δουλέψουμε στο γήπεδο αυτές τις μικρές διαφορές που κάναμε λάθος. Αυτή είναι η δουλειά μας. Να παρέχουμε επιλογές για την ομάδα, να μην κάνουμε λάθη και να δείχνουμε τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στον ΠΑΟΚ. Ανησυχώ για την ομάδα και θα προσπαθήσω να βάλω μια ομάδα που θα μπορεί να νικήσει», απάντησε ο Καρέρα.

Για το αν η ομάδα του στοχεύει σε ένα γρήγορο γκολ: «Εμείς στοιχηματίζουμε στη νίκη. Δεν έχει σημασία αν σκοράρουμε στο ξεκίνημα του αγώνα ή στο τελευταίο λεπτό. Για εμάς, το σημαντικό είναι η νίκη».

Για τον Μαξιμένκο και τις εμφανίσεις του Ρώσου τερματοφύλακα: «Ο Μαξιμένκο είναι ήρεμος. Έπαιξε καλά την Κυριακή κόντρα στην Άνζι. Στο ποδόσφαιρο γίνονται λάθη, τα λάθη του τερματοφύλακα πάντα φαίνονται περισσότερο και το πληρώνουν με τα γκολ που δέχονται. Πιστεύω ότι είναι έτοιμος. Επαναλαμβάνω πως όλοι μπορούν να κάνουν λάθη. Από την στιγμή που βρίσκεται στην ενδεκάδα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί».

Τους παίκτες της Σπαρτάκ εκπροσώπησε ο δεξιός μπακ της ρώσικης ομάδας, Αντρέι Εσένκο, ο οποίος τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να επιβάλλουν το ρυθμό τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Αυτό συμβαίνει όταν πρέπει να σκοράρεις εσύ και τελικά σκοράρει ο αντίπαλος. Πρέπει να αποβάλλουμε τα λάθη μας και να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας. Μετά, όλα θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο για εμάς. Δεν έχω διαβάσει ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα πάρουν ένα εκατομμύριο ευρώ αν προκριθούν. Είμαστε η Σπαρτάκ και πρέπει να κερδίσουμε. Είναι φυσιολογικό να έχουν μία οικονομική τόνωση».

Για τη συμμετοχή του στο πρόσφατο ματς με την Ανζί για το ρωσικό πρωτάθλημα: «Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία για ένα διάλειμμα, ούτως ώστε να μπορούν όλοι να βρουν τη φόρμα τους. Υποστηρίξαμε το Ρασκάζοφ, έπαιξε καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από