Δημάτος: «Έτσι θα ξαναβγεί ο πρωταθλητής απευθείας σε ομίλους Champions League»

Ο Ανδρέα Δημάτος, Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί μελλοντικά ο πρωταθλητής Ελλάδος να παίξει απ’ ευθείας στους Ομίλους του Champions League.

Ο Ανδρέας Δημάτος, λίγο πριν το πρώτο ματς της ΑΕΚ για τα playoffs του Champions League και μια μέρα μετά το μεγάλο αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ μέσα στη Λισαβόνα, τα… έβαλε κάτω και εξήγησε τι πρέπει να κάνουν οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για να βγει ο πρωταθλητής της σεζόν 2020-2021 και πάλι απ’ ευθείας στους Ομίλους του Champions League.

Διαβάστε το σχετικό ποστ του Δημάτου όπως το «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο facebook:

«Μια μικρή λεπτομέρεια ως προς την εφετινή παρουσία των ομάδων μας στην Ευρώπη είναι και το ότι στο ενδεχόμενο που βρεθούμε με δυο ομάδες (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) στους ομίλους του Champions League η χώρα μας θα παίξει αυτόματα στη βαθμολογία της UEFA κοντά στο 11-12, στις θέσεις δηλαδή που έστω και υπό προϋποθέσεις δίνουν και πάλι στον πρωταθλητή το απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του Champions League!

Αυτό θα γίνει με τους πόντους που θα πρέπει να πάρουν για να προκριθούν και με το +8 (το διπλό μπόνους ίσο με τέσσερις νίκες) για την παρουσία στους ομίλους της διοργάνωσης. Τι θα παρακαλάμε από εκεί και πέρα; Ενδεχόμενο αποκλεισμό της αυστριακής Σαλτσμπουργκ από τον Ερυθρό Αστέρα και ταυτόχρονα να μην κάνει διπλή πρόκριση και η Ολλανδία με Αϊντχοφεν και Άγιαξ.

Και από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν από την παρουσία των τριών ελληνικών ομάδων στη φάση των ομίλων με απαραίτητη προϋπόθεση να έρθουν βαθμοί και από τον Ολυμπιακό στο Europa. Και όλα αυτά βεβαίως δεν αφορούν την επόμενη χρονιά αλλά τη σεζόν 2020-21. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος!»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από