Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υποδέχθηκε με διπλή προπόνηση τους ποδοσφαιριστές του στο Ρέντη και στην πρώτη ομιλία της χρονιάς, δεν έκανε εκπτώσεις. Ξεκαθάρισε προς όλους ποιοι είναι οι στόχοι, τι περιμένει στην προετοιμασία και εξήγησε με λακωνικό τρόπο, τα προαπαιτούμενα για τους εντός Ελλάδος τίτλους, ενώ μίλησε και για το Champions League.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν χρειάζεται προετοιμασία. Είναι έτοιμος. Και αυτό το αντιλήφθηκαν με το «καλημέρα» οι ποδοσφαιριστές του. Εν έτει 2025, το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως παλιά. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να επιστρέφουν έτοιμοι. Και προπονημένοι. Οι διακοπές είναι για ξεκούραση, αλλά και για βελτίωση. Και αυτό είναι το μήνυμα που είχε στείλει σε όλους ο Βάσκος. Ο οποίος φρόντισε να υπενθυμίσει στους παλιούς και να ενημερώσει «νέους» και νέους, ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε προετοιμασία για να γίνει καλύτερος από ό,τι πέρυσι. Και έχοντας ως… μίνιμουμ, όσα πέτυχε πέρυσι.
Στην πρώτη ομιλία της χρονιάς, λοιπόν, ο Μεντιλίμπαρ ήταν απλώς ο… εαυτός του. Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του αυτά που ο ίδιος θεωρεί… αυτονόητα: Σκληρή δουλειά, καλή νοοτροπία, αλλά και κατάκτηση όλων των στόχων που έχει θέσει ο σύλλογος. Με βάση το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά και έξτρα προσοχή στο Champions League. Το οποίο είναι… νέα πίστα δυσκολίας για όλους.
Διαβάστε επίσης: Ιβάνουσετς: «Να πάρουμε το πρωτάθλημα για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ»
Στην πρώτη του ομιλία, λοιπόν, ο Μεντιλίμπαρ ζήτησε λίγα λόγια, πολλή δουλειά, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σας καλωσορίζω όλους. Εχουμε καιρό να τα πούμε. Ελπίζω να περάσατε καλά και να ξεκουραστήκατε. Οι παλιότεροι γνωρίζεται ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά να κάνουμε για να φτάσουμε σε καλό επίπεδο. Από σήμερα ξεκινάμε να δουλεύουμε και έχουμε πολλά να κάνουμε. Την Τετάρτη θα φύγουμε για την Ολλανδία. Θα πάμε στο ίδιο προπονητικό κέντρο με πέρυσι και εκεί θα κάνουμε όσα πρέπει για να φτάσουμε στο επίπεδό μας. Θα είναι σκληρή η δουλειά που θα κάνουμε και θέλω από όλους σωστή προπόνηση και καλή νοοτροπία.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για όσα πετύχαμε πέρυσι. Κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο και είχαμε μια πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη. Μπορούσαμε και περισσότερα, αλλά η χρονιά ήταν καλή. Και αυτό που θέλουμε να κάνουμε και φέτος. Να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και να πάμε καλά στο Champions League. Μια πολύ δύσκολη διοργάνωση, στην οποία πρέπει να παλέψουμε πολύ για να διακριθούμε.
Καλή αρχή σε όλους. Ξέρετε ότι είμαστε εδώ ό,τι πρόβλημα έχετε και ότι χρειάζεστε. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Πάμε να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις, να μην λέμε πολλά, πάμε να δουλέψουμε σκληρά».
Η ΔΙΠΛΗ ΚΑΙ ΟΙ 29
Η πρώτη ημέρα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο Ρέντη περιλάμβανε διπλή προπόνηση. Στην οποία ο «Μέντι» δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Το πρωινό πρόγραμμα περιλάμβανε πολύ τρέξιμο και ασκήσεις βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, αλλά και δουλειά με μπάλα. Ενώ το απόγευμα υπήρχε κατά κύριο λόγο παιχνίδι με μπάλα. Αλλά με την ένταση στο… κόκκινο. Εξάλλου, επαναλαμβάνουμε, ο προπονητής θεωρεί τους παίκτες του… έτοιμους. Θεωρεί ότι είναι έτοιμοι και καλά προπονημένοι για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. Διότι πλέον έχουν περάσει οι εποχές που οι παίκτες ξεκινούσαν από το… μηδέν.
Για την ιστορία, ακριβώς 58 ημέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις προπονήσεις με παρουσία 29 παικτών. Αρκετά τα νέα πρόσωπα (Καμπελά, Σιπιόνι, Ντιόγκο Νασιμέντο, Μπετανκόρ, Καλογερόπουλος, Βέζο), αλλά και δύο μικροί (Πνευμονίδης, Λιατσικούρας). Αναλυτικά: Τζολάκης, Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος, Μπότης, Ροντινέι, Κοστίνια, Ρέτσος, Καλογερόπουλος, Μπιανκόν, Πιρόλα, Βέζο, Ορτέγκα, Μπρούνο, Ντάνι Γκαρθία, Εσε, Μουζακίτης, Σιπιόνι, Ντιόγκο Νασιμέντο, Λιατσικούρας, Τσικίνιο, Γιαζίτσι, Ζέλσον Μαρτίνς, Καμπελά, Βέλντε, Μασούρας, Πνευμονίδης, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Μπετανκόρ.