Η UEFA ανακοίνωσε τον διαιτητή που ορίστηκε στο Ολυμπιακός - Πάφος στο Καραϊσκάκη, στην πρεμιέρα της League Phase του Champions League.
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Champions League την Τετάρτη (17/9, 21:45), καθώς αντιμετωπίζει στο κατάμεστο Καραϊσκάκη την Πάφο στην πρεμιέρα της League Phase.
Οι ερυθρόλευκοι μετά την 5αρα στον Πανσερραϊκό δίνουν την πρώτη «μάχη» στα… αστέρια, με την UEFA να κάνει γνωστό τον διαιτητή που θα σφυρίξει το ματς με την κυπριακή ομάδα. Αυτός θα είναι ο Ίστβαν Κόβατς, ο οποίος είναι από τη Ρουμανία και είναι 40 ετών, ενώ ανήκει στην κατηγορία elite της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Βοηθοί του θα είναι οι Μιχάι Μαρίτσα και Φέρεντς Τουνιόγκι, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Σάμπολτς Κόβατς. Στο VAR θα βρίσκεται ο Τσάταλιν Πόπα, με βοηθό τον Μαρσέλ Μπιρσάν.
Ποιος είναι ο ρέφερι που σφυρίζει το Ολυμπιακός – Πάφος
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κόβατς είχε διευθύνει τον περσινό μεγάλο τελικό του Champions League ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Ίντερ, όπου οι Γάλλοι είχαν επικρατήσει με το εντυπωσιακό 5-0 και είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης.
Ο Ρουμάνος που έχει διευθύνει τον τελικό και των τριών κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA, αφού ήταν και ο διαιτητής στον πρώτο τελικό του Conference League το 2022, αλλά και σε αυτόν του Europa League το 2024.