Σεβίλλη – Λίβερπουλ 3-3

Η Λίβερπουλ μπήκε δυναμικά και αποφασισμένη να δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι κόντρα στη Σεβίλλη. Προηγήθηκε 3-0. Ο Μπεν Γεντέρ της έκοψε τη φόρα και ο Πιζάρο την ανάσα. Το σενάριο της απόλυτης ματσάρας (3-3) βρήκε τους τέλειους εκφραστές του, στην Ανδαλουσία.

Επίθεση: η προσπάθεια μιας ομάδας να σκοράρει (σε αντιδιαστολή με το να αμυνθεί απέναντι στην αντίπαλη ομάδα). Αυτό η Λίβερπουλ το γνωρίζει καλά. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι ο 8ος (!) παίκτης που σκοράρει φέτος για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Κανένας άλλος σύλλογος δεν έχει περισσότερους σκόρερ στη διοργάνωση. Τι γίνεται με τα μετόπισθεν όμως;

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σίγησε το καυτό Σάντσεθ Πιθχουάν μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, με κοντινή προβολή του Ρομπέρτο Φιρμίνο μετά από κεφαλιά-πάσα του Βαϊνάλντουμ. Στο 22′ ο Μανέ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φελίπε Κουτίνιο, έκανε μια ωραία κεφαλιά -ψαράκι κι «έγραψε» το 2-0, ενώ στο 30′ έδωσε την ασίστ στον Φιρμίνο ο οποίος διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου: 3-0! Το πλέον ιδανικό 45λεπτο.

Άμυνα: το σύνολο των παικτών που η θέση τους είναι να αντικρούουν επιθετικές ενέργειες, ή αλλιώς κάτι άγνωστο για τους «reds».

Όλα έδειχναν ονειρικά για την ομάδα του Μέρσισαϊντ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Σεβίλλη είχε το πάνω χέρι και χόρεψε τους φιλοξενούμενους… φλαμένκο! Ο Μπεν Γεντέρ μείωσε στο 51’ μετά από ασίστ του Μπανέγα και στο 60’ προκάλεσε τον απόλυτο πανικό, μειώνοντας κι άλλο, σε απόσταση αναπνοής (2-3), μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (στο οποίο υπέπεσε ο Μορένο).

Έμεναν άλλα 20 λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια αποστολή, να κρατήσουν έστω αυτό το ισχνό προβάδισμα… Ο Πιζάρο είχε άλλη γνώμη και με ένα σουτ μέσα στην περιοχή στο 93′ διαμόρφωσε το τελικό 3-3! Τρομερή επιστροφή των Σεβιγιάνων σε μια ακόμα βραδιά στην οποία άπαντες ποδοσφαιρόφιλοι αναρωτήθηκαν για τους «reds»: Πόσο Λίβερπουλ είσαι;

Σεβίλλη (Εντουάρδο Μπερίσο): Σέρχιο Ρίκο, Εσκουδέρο, Γκάις, Μερκάδο, Λενγκλέ, Μπανέγα, Πισάρο, Ν’Ζονζί (46′ Βάσκες), Σαράμπια, Μπεν Γιεντέρ (81′ Κορέα), Νολίτο (73′ Μουριέλ)

Λίβερπουλ (Γούργκεν Κλοπ): Κάριους, Λόβρεν, Κλάβαν, Γκόμεζ, Μορένο (63΄Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Κοουτίνιο (63′ Μίλνερ), Σαλάχ (87′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν), Φιρμίνο, Μανέ.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

Λίβερπουλ 9 (8-5)

Σεβίλλη 8 (8-4)

Σπαρτάκ Μόσχας 6 (7-3)

Μάριμπορ 2 (2-9)

Επόμενη αγωνιστική 6/12:

Λίβερπουλ-Σπαρτάκ
Μάριμπορ-Σεβίλλη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από