Λεβερκούζεν σε κρίση: Από σοκ σε σοκ οι «ασπιρίνες» που έρχονται λαβωμένες για μάχη με τον Ολυμπιακό

Το 2026 έχει μπει με τον χειρότερο τρόπο για τη Λεβερκούζεν - Το αρνητικό σερί και τα προβλήματα τραυματισμών που διαδέχονται το ένα τ' άλλο

Δεν λέει να συνέλθει η Μπάγερ Λεβερκούζεν, με τις «ασπιρίνες» να έχουν μπει με το… αριστερό στο 2026. Και όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες πριν τη μάχη με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 7η και προτελευταία αγωνιστική της League Phase του UEFA Champions League (20/1, 22:00, MEGA).

Η -προ ολίγων ωρών- ήττα με 1-0 από τη Χόφενχαϊμ ήταν απλά η συνέχεια των προβληματικών εμφανίσεων για το σύνολο του Κάσπερ Χιούλμαντ. Δύο ματς, δύο ήττες με… κάτω τα χέρια στη νέα χρονιά. Τα… καμπανάκια που ήχησαν στην εντός έδρας συντριβή με 4-1 από τη Στουτγκάρδη μάλλον δεν τα άκουσαν στη Λεβερκούζεν. Και τώρα… τρέχουν με φόντο μία θέση στο επόμενο Champions League: 6η θέση στην Bundesliga, -3 από την 4η θέση και όλα αυτά με το κλείσιμο του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Λαφόν για ΑΕΚ: «Θα τα δώσουμε όλα απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο»

Το μεγάλα πλήγματα που έχουν σημάνει συναγερμό στη Λεβερκούζεν

Η ήττα, βέβαια από τη Χόφενχαϊμ είναι το λιγότερο. Πέρα από το νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα, η Λεβερκούζεν έχασε και δύο ακόμα παίκτες της με θέματα τραυματισμών. Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο ο βασικός τερματοφύλακας των «ασπιρίνων», Μαρκ Φλέκεν.

Ο Ολλανδός γκολκίπερ αντικαταστάθηκε από τον Μπλάσβιχ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα στο ματς, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο, με τον Κάσπερ Χιούλμαντ να μην θέλει να ρισκάρει και να τον βγάζει με αλλαγή. Πλέον, μένει να φανεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει και αν θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Φλέκεν έχει μετρήσει φέτος 26 συμμετοχές έχοντας αποκτηθεί το καλοκαίρι από την Μπρέντφορντ έναντι έντεκα εκατομμυρίων ευρώ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, βγήκε με αναγκαστική αλλαγή και ο εξτρέμ Τέλα, ο οποίος είναι επίσης αμφίβολος για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα; Ο Μπεν Σεγκίρ έχει τον τελικό του Κόπα Άφρικα με το Μαρόκο (18/1) και ο 20χρονος μέσος είναι αμφίβολος για το ματς με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι άλλο. Ο κορυφαίος αμυντικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Έντμοντ Ταπσόμπα, επέστρεψε τραυματίας από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και θα μείνει εκτός δράσης για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Ο 26χρονος διεθνής από την Μπουρκίνα Φάσο διαγνώστηκε με μυϊκό τραυματισμό, ο οποίος διαπιστώθηκε μετά από ιατρικές εξετάσεις τη Δευτέρα (12/1), αμέσως μετά την επιστροφή του από το Μαρόκο. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Λεβερκούζεν, ο Ταπσόμπα αναμένεται να απουσιάσει δύο έως και τρεις εβδομάδες, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στο «στρατόπεδο» της ομάδας. Προφανώς χάνει τον Ολυμπιακό και κάμποσα ακόμα παιχνίδια σε Γερμανία και Ευρώπη.

Μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον Χιούλμαντ, με τον Δανό τεχνικό να είναι αναγκασμένος να βρει άλλες λύσεις για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Ειδικά στα μετόπισθεν. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, το πιο δυνατό σημείο της Λεβερκούζεν δεν είναι ο ανασταλτικός της τομέας, καθώς έχει δεχτεί 11 γκολ στα τελευταία έξι ματς σε Bundesliga και Champions League. Και προφανώς η απουσία του Ταπσόμπα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως μεσοεπιθετικά διαθέτει εξαιρετική ποιότητα. Και αν «χτυπήσει» σωστά την αντίπαλό του στα μετόπισθεν, τότε θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες για την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος…

Η αναπάντεχη αναβολή και το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού

Την προηγούμενη εβδομάδα η Bundesliga είχε εμβόλιμη αγωνιστική. Η Λεβερκούζεν όμως δεν έπαιξε. Ο αγώνας στο Αμβούργο (13/1) με την τοπική ομάδα αναβλήθηκε λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, καθώς το πολύ χιόνι που έπεσε στην περιοχή δημιούργησε πρόβλημα στατικότητας στην οροφή του γηπέδου! Τη λες και θετική τη συγκεκριμένη εξέλιξη για το σύνολο του Κάσπερ Χιούλμαντ, καθώς κέρδισε μία μικρή… ανάσα από τα συνεχόμενα ματς Σάββατο-Τρίτη-Σάββατο-Τρίτη που είχε κανονικά να δώσει. Να σημειωθεί πως μετά τον Ολυμπιακό και πριν τη Βιγιαρεάλ η Λεβερκούζεν θα υποδεχθεί τη Βέρντερ Βρέμης για το πρωτάθλημα (24/1).

Το κακό βέβαια για τη Λεβερκούζεν είναι ότι είχε «τελικό» σήμερα, έχει και έναν ακόμη «τελικό» την Τρίτη. Με συνέπεια να είναι υποχρεωμένη να παίξει δύο φορές στα… κόκκινα σε διάστημα τριών ημερών. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστικό κενό έξι ημερών μεταξύ ΠΑΟΚ και Λεβερκούζεν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από