Η γαλλική ομάδα έκανε πάρτι στην έδρα της Σίτι, επιβεβαιώνοντας πως είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του Champions League
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Παρί Σεν Ζερμέν έκανε επίδειξη δύναμης στο «Etihad», καθώς η γαλλική ομάδα πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με 4-2, για την δεύτερη αγωνιστική της league phase του Champions League.
Έτσι οι Παριζιάνοι έκαναν το 2Χ2 στην διοργάνωση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, πως είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.
Ήταν μια εντυπωσιακή εμφάνιση από την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε μια Σίτι που δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό της γαλλικής ομάδας στα πρώτα 45 λεπτά.
Η Σίτι είχε δοκάρι στο 12′ με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Έντσο Φερνάντες αλλά το δίλεπτο (13′ – 15′) ανήκε στους φιλοξενούμενους. Η Παρί κατάφερε να πετύχει δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, βάζοντας γερά θεμέλια νίκης στο Έιτιχαντ, με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 13’ με τον Ντουέ (μετά από πάσα του Ρουίζ) και πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών της Παρί, έγινε το 0-2.
Ο Ντουέ «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ντεμπελέ στο 15′ και ο τελευταίος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Ντοναρούμα.
Η Σίτι βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο χωρίς να το καταλάβει, καθώς οι Παριζιάνοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον, τα πολλά κενά στην άμυνα της αγγλικής ομάδας.
Ασταμάτητη η Παρί και 0-3
Στο 31′ η Παρί είχε δοκάρι με τον Χακίμι αλλά ένα λεπτό αργότερα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ. Ο Βιτίνια ήταν αυτός που έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα στο 32′ για το 3-0, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν… πάρτι και την Μάντσεστερ Σίτι να παρακολουθεί σαν «υπνωτισμένη».
Η γαλλική ομάδα κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κι έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του Έιτιχαντ, έχοντας ευκαιρίες για να πετύχει και περισσότερα γκολ.
Μείωσε με Χάαλαντ η Σίτι (1-3)
Η Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησε ν’ αντιδράσει με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και η αγγλική ομάδα κατάφερε να μειώσει σε 1-3, με γκολ του Χάαλαντ στο 53′.
Ο Νορβηγός σέντερ φορ έπιασε ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Ν’ Ντιαγέ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Η αλήθεια είναι πως η πρωταθλήτρια Αγγλίας φάνηκε να «ξυπνάει» από τον… λήθαργο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η Παρί κατάφερε να διαχειριστεί το μεγάλο προβάδισμα που είχε από το πρώτο 45λεπτο.
Τέταρτο γκολ για τους πρωταθλητές Ευρώπης (1-4)
Η αγγλική ομάδα πίεσε, έψαξε το δεύτερο γκολ και είχε καλές φάσεις αλλά η Παρί ήταν αυτή που κατάφερε να πετύχει κι άλλο γκολ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-4. Σκόρερ ο Ακλιούς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ στο 63′. Ένα γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ της Σίτι, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.
Η Σίτι πάντως στάθηκε άτυχη καθώς είχε δύο δοκάρια μετά το τέταρτο γκολ της Παρί. Το πρώτο στο 71′ σε σουτ του Έντσο Φερνάντες και το δεύτερο σε κεφαλιά του Χάαλαντ τρία λεπτά αργότερα.
Η πρωταθλήτρια Αγγλίας κατάφερε πάντως να πετύχει δεύτερο γκολ, ξανά με σκόρερ τον Χάαλαντ, ο οποίος έκανε με σουτ το τελικό 2-4 στο 75′. Η Παρί είχε ευκαιρία να πετύχει και πέμπτο γκολ, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε πέναλτι του Φεράν Τόρες στο 90′.
Το «κλειδί» του ματς:
Η Παρί πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (13′ – 15′) και το 0-2 έδωσε μεγάλο «αέρα» στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Ο MVP:
Ο Ντουέ έκανε εξαιρετική εμφάνιση καθώς πέτυχε γκολ ενώ είχε και ασίστ.
Ο διαιτητής:
Καλή η διαιτησία του Γιαμπλόνσκι.
Σκόρερ: Ντουέ 13′, Ντεμπελέ 15′, Βιτίνια 32′, Ακλιούς 63′ – Χάαλαντ 53′, 75′
Μάντσεστερ Σίτι: Ντοναρούμα, Ντίας (46’ Νούνες), Γκεΐ, Χουσάνοβ, Γκβάρντιολ, Άντερσον, Φερνάντες (90’ Ο’Ράιλι), Σεμένιο, Τσερκί (46’ Μπουαντί), Ντοκού (46’ Εντιαγέ), Χάαλαντ.
Παρί Σεν Ζερμέν: Σαφόνοβ, Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Μέντες, Ρουίθ, Ζαΐρ Εμερί (84’ Μπεράλντο), Βιτίνια, Ακλιούς (76’ Φεράν), Ντουέ (66’ Κβαρατσχέλια), Ντεμπελέ (76’ Ερναντές).