Λίβερπουλ – Σπαρτάκ Μόσχας 7-0

Σκόραραν άπαντες απόψε, η Λίβερπουλ διέλυσε (7-0) την Σπαρτάκ Μόσχας και πήρε ως πρώτη στον όμιλό της την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League. Συνεχίζει στο θεσμό και η Σεβίλλη που παραχώρησε ισοπαλία στην Μάριμπορ

Θύελλα: μεγάλη καταιγίδα με δυνατό άνεμο και βροχή. Συνώνυμα: ανεμοστρόβιλος, σίφουνας, τυφώνας, Λίβερπουλ! Το πρώτο χατ-τρικ του Φελίπε Κουτίνιο με την φανέλα των Reds είναι γεγονός, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο κι ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασαν τα 6 γκολ στη διοργάνωση και η ομάδα του Μέρσισαϊντ έφτασε τα 23 γκολ αυτή τη σεζόν στο θεσμό. Πραγματική ΘΥΕΛΛΑ. Η Σπαρτάκ Μόσχας έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσεις στις άγριες ορέξεις της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Μόλις στο 4ο λεπτό ξεκίνησε το κόκκινο πάρτι. Ο Φελίπε Κουτίνιο δεν λάθεψε από τα 11 βήματα κι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Έπειτα από περίπου 10 λεπτά ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Στάριτζ κι «έγραψε» το 2-0. Στο 19′ ήρθε η σειρά του Ρομπέρτο Φιρμίνο να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στην επανάληψη, οι «Reds» έπαθαν από το ματς με την Σεβίλλη κι έμαθαν. Η κόκκινη θύελλα δεν είχε σταματημό. Ο Μανέ με δυνατό σουτ στο 47′ έκανε το 4-0, ο Κουτίνιο στο 50′ (χατ – τρικ) «έγραψε» το 5-0 και δεν τελειώνουμε εδώ… Στο 76΄έγινε και το 6-0 δια ποδός Μανέ και φυσικά δεν μπορούσε να λείπει ο πρώτος σκόρερ της Premier League. Ναι. για τον Μοχάμεντ Σαλάχ μιλάμε, ο οποίος διαμόρφωσε στο 86′ το τελικό 7-0!

Η Λίβερπουλ σήμερα δεν πήρε απλώς το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού, έγραψε Ιστορία έγινε η αγγλική ομάδα με τα περισσότερα γκολ (23) στην ιστορία των ομίλων! Θα χρειαστούμε σίγουρα ένα βανάκι για να τα βάλουμε!

 

Λίβερπουλ (Γούργκεν Κλοπ): Κάριους, Λόβρεν (60′ Αλεξάντερ-Αρνολντ), Κλάβαν, Τζο Γκόμες, Μορένο (45′ Μίλνερ), Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Κοουτίνιο, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (75′ Στάριτζ)

Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσιμο Καρέρα): Σελίκοβ, Τάσι, Γκλουσακόβ, Τζικίγια (60′ Πάσαλιτς), Μποκέτι, Εσένκο, Ζόμπνιν, Φερνάντο, Ζε Λουίς (51′ Μελγαρέχο), Προμές (75′ Σαμέντοβ), Λουίζ Αντριάνο.

Μάριμπορ – Σεβίλλη 1-1

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Μάριμπορ σήμερα θα τελείωνε ό,τι κι αν συνέβαινε. Αλλά οι Σλοβάκοι δεν έπεσαν αμαχητί. Ο Τάβαρες έκανε το 1-0 μόλις στο 10ολεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην Σεβίλλη, σκορ που έμεινε μέχρι το 75′ όταν μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Χαντάνοβιτς ο Γκάνσο έφερε το ματς στα ίσα (1-1), σκορ που έμεινε ως το τέλος και δίνει το δεύτερο εισιτήριο του πέμπτου ομίλου στους Σεβιγιάνους.

 

Μάριμπορ (Ντάρκο Μίλιανιτς): Χαντάνοβιτς, Μπιλόγνκ. Σούλερ, Βρχόβετς, Πίχλερ (79′ Βρσιτς), Κάμπχα, Ταβάρες, Μπάιντε, Μίλετς, Βίλερ, Μπόχαρ (90′ Χότιτς)

Σεβίλλη (Ερνλεστο Μαρκούτσι): Σέρχιο Ρίκο, Κίερ, Λενγκλέ, Μερκάδο (70′ Χεσούς Νάβας), Εσκουδέρο, Πισάρο, Κρον-Ντέλι (59′ Γκάνσο), Μπανέγα, Κορέα, Σαράμπια, Μπεν Γιεντέρ (76′ Μουριέλ).

Βαθμολογία στον 5ο όμιλο:

Λίβερπουλ 12
Σεβίλλη 9
Σπαρτάκ Μόσχας 6
Μάριμπορ 3

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από