Μπαρτσελόνα – Λυών 5-1

Την Τρίτη ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που οδήγησε την Γιούβε στους «8», την Τετάρτη ήρθε η σειρά του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός με δύο γκολ και δύο ασίστ, πήρε από το χέρι την Μπάρτσα και της έδειξε τον δρόμο για τα προημιτελικά του θεσμού, τελειώνοντας το όνειρο της Λυών (5-1)!

Ευλογημένοι που ζούμε στην εποχή τους. Δεν έχει σημασία ποιος είναι καλύτερος. Σε τι υπερτερεί ο καθένας τους. Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι κάνουν το ποδόσφαιρο ομορφότερο. Η Τρίτη ήταν η βραδιά του Πορτογάλου. Σήμερα (13/03), ανέλαβε ο Αργεντινός. Έβαλε δύο γκολ, μοίρασε δύο ασίστ και έβαλε την υπογραφή του στον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα επί της Λύων (5-1), οδηγώντας την στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το περυσινό κάζο και ο αποκλεισμός από τη Ρόμα στοιχειώνει ακόμα τα όνειρα των Καταλανών που έχουν μείνει πολλά χρόνια μακριά από την κορυφή της Ευρώπης. Φέτος αυτός είναι ο στόχος. Η επιστροφή στο Έβερεστ της Γηραιάς Ηπείρου! Στα εντός των τειχών δεν έχουν άγχος. Η προσοχή τους είναι στραμμένη στη διοργάνωση των Αστεριών και το 0-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Λυών, δεν έπρεπε να τους αγχώσει. Όφειλαν να είναι αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για τους «8»!

Ο Λιονέλ Μέσι λοιπόν πήρε το… όπλο του. Στο 18′ με εκτέλεση αλά Πανένκα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Πέναλτι που κέρδισε ο εξίσου καθοριστικός απόψε Λουίς Σουάρες. Στο 31′ ο Κουτίνιο έκανε το 2-0, μετά από ασίστ του Ουρουγουανού, στο 78′ ο Λίο «έγραψε» το 3-1 χαζεύοντας όλη την άμυνα των Λιονέ, ενώ στη συνέχεια «τροφοδότησε» Πικέ (80′) και Ντεμπελέ (86′) που διαμόρφωσαν το τελικό 5-1 των Μπλαουγκράνα. Η Λυών, που έψαχνε ένα θαύμα στο Καμπ Νου, στάθηκε άτυχη χάνοντας τον βασικό της τερματοφύλακα, και κατάφερε απλώς να μειώσει σε 2-1 στο 58ο λεπτό με τον Τουσάρ.

Κι αν ο Κριστιάνο κόντρα στην Ατλέτικο, έριξε στο χορτάρι αθλητικές ικανότητες που ζαλίζουν, ο Μέσι την επόμενη ακριβώς ημέρα προσέφερε ατόφια μαγεία, με την Μπαρτσελόνα να περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τον επόμενο αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Κοουτίνιο, Μέσι, Σουάρες.

ΛΥΩΝ (Μπρουνό Ζενεζιό): Λόπες, Ντιμπουά, Ντεναγέ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Μεντί, Τουσάρ, Φεκίρ, Εντομπελέ, Μουσά Ντεμπελέ, Ντεπάι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από