Μεγάλη πρόκριση για Βασιλεία, εύκολα στον επόμενο γύρο η Ντιναμό

Η Βασιλεία επικράτησε με 2-1 της Αϊντχόφεν στην Ελβετία και σε συνδυασμό με την ήττα με 3-2 στην Ολλανδία, προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Εύκολα στην επόμενη φάση η Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι των προκριματικών του Champions League, η Βασιλεία ήταν αυτή που πέρασε στην επόμενη φάαση.

Η ελβετική ομάδα, παρά την ήττα με 3-2 από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, πήρε τη νίκη με 2-1 εντός έδρας και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το 1-0 για την Βασιλεία έκανε ο Κομέρτ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν στο 23′ με τον Μπρούμα. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Βαν Φονσβίγκελ στο 68′.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχοντας ως «προίκα» το εκτός έδρας 2-0 επί της Σαμπουρτάλο Τιφλίδας, επικράτησε με το 3-0 των πρωταθλητών Γεωργίας στην Κροατία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Όρσιτς στο 77′, Πέτκοβιτς στο 88′ και Όλμο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων τα γκολ για την Ντιναμό.

Ισόπαλες με 1-1 ήρθαν Βαλέτα και Φερεντσβάρος στη Μάλτα, με την ουγγρική ομάδα να παίρνει την πρόκριση χάρη τη εντός έδρας νίκη της με 3-1, πριν από μία εβδομάδα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φοντέλα στο 27′, ενώ το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Ενγκουέν στο 60′.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των βραδινών επαναληπτικών του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Βαλέτα – Φερεντσβάρος 1-1 (2-4)

Βασιλεία – Αϊντχόφεν 2-1 (4-4)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σαμπουρτάλο Τιφλίδας 2-0 (5-0)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από