Ολυμπιακός: Οι δύο «μάγοι» με τα δώρα…

Ματιέ Βαλμπουενά και Ντανιέλ Ποντένσε. Ο πολύπειρος Γάλλος «διψασμένος» σαν έφηβος. Ο «υδραυλικός» Πορτογάλος έτοιμος για την «εκτόξευση» του. Οι δύο «ερυθρόλευκοι» άσοι… χάζεψαν και τους Άγγλους. Και συνεχίζουν για τα καλύτερα.

Όταν ο Ματιέ Βαλμπουενά έπιανε λιμάνι, πριν καλά – καλά ξεκινήσει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν πως επρόκειτο για μια λανθασμένη κίνηση από τον Ολυμπιακό. Ο 35χρονος Γάλλος φάνταζε στα μάτια τους ως «γέρος» και «παλαίμαχος». Είτε καλοπροαίρετα, είτε από τους «γνωστούς – αγνώστους» η ουσία ήταν πως δεν πρόσεξαν τις λεπτομέρειες.

Οι λεπτομέρειες λοιπόν έδειχναν έναν ποδοσφαιριστή με «γεμάτες» χρονιές σε υψηλό επίπεδο, και κυρίως έναν ποδοσφαιριστή που τρελαίνεται να παίζει και να προσφέρει. Λίγους μήνες μετά η «απάντηση» του Ματιέ Βαλμπουενά είναι εκκωφαντική. 4 γκολ και 8 ασίστ, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Αυτά είναι το λιγότερο.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι η φυσιογνωμία του φετινού Ολυμπιακού. Είναι ο «προπονητής» μέσα στο γήπεδο, το «μυαλό», ο έμπειρος στα πιο υψηλά επίπεδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. «Τρελαμένος» με την μπάλα, «διψασμένος» σαν έφηβος για να παίξει, να προσφέρει, να νικήσει.

Λες και γεννήθηκε για να παίξει στον Ολυμπιακό, και ας έτυχε αυτό στη δύση της καριέρας του. Ο Γάλλος κόντρα και στην Τότεναμ, στο πιο δύσκολο (μέχρι το επόμενο) φετινό τεστ του Ολυμπιακού ήταν απολαυστικός! Ο τρόπος που καθοδήγησε την ομάδα του ιδανικός. Ο Ματιέ κάνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού πιο όμορφο, πιο απλό και συνάμα πιο ουσιαστικό. Και μαζί κάνει καλύτερους και τους συμπαίκτες του. Η ασίστ στον Ποντένσε στο 1-2 αυτή που έπρεπε. Η κίνηση του στο πώς να προστατέψει την μπάλα στο πέναλτι που κέρδισε, γεμάτη εμπειρία. Η ψυχραιμία του στα δύο βήματα για την εκτέλεση του πέναλτι, τεράστια. Και έτσι απλά αυτός ο τυπάκος που δεν σου «γεμίζει το μάτι», έκανε άνω-κάτω και την Τότεναμ.

Όχι μόνος του βέβαια. Είχε δίπλα του όλη την ομάδα να παλεύει. Και είχε μαζί του και τον δεύτερο «μάγο» του Ολυμπιακού.

Τον Ντανιέλ Ποντένσε που θα έχει να λέει για το πρώτο του μεγάλο «μπαμ» στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. «Έσπασε κορμιά» με τις ντρίμπλες του και τις επελάσεις του ο 23χρονος Πορτογάλος.

Πιο ουσιαστικός από ποτέ! Το ξέραμε από πέρσι πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι. Δεν πλήρωσε άλλωστε τυχαία 7 εκατ. Ευρώ ο Ολυμπιακός στον διακανονισμό με την Σπόρτινγκ. Ήξερε τι παίρνει, με τον Ποντένσε να πραγματοποιεί την πιο «γεμάτη» παρουσία του με τον Ολυμπιακό σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Δεν είναι μόνο το εξαιρετικό τελείωμα στο 1-2. Η εντυπωσιακή συνεργασία που βγάζει σε κάθε ματς με τον Βαλμπουενά. Είναι και η ωριμότητα που έβγαλε στο ματς με τους Άγγλους. Η πάσα με το στήθος στον Γκερέρο στο 18΄, στο δοκάρι του Ισπανού είναι δείγμα ξεκάθαρο.

Μαζί Βαλμπουενά και Ποντένσε, αλλά και ο κάθε ένας ξεχωριστά αποτελούν από μόνοι τους λόγο για να βρεθείς στο γήπεδο και να τους απολαύσεις. Ποδοσφαιριστές που λατρεύουν την μπάλα, γουστάρουν να παίζουν και «φτιάχνουν» πραγματικά θεατές που αγαπούν το καλό ποδόσφαιρο.

Στα 35 του ο Βαλμπουενά δεν σκέφτεται καν πως δεν θα παίξει ένα ματς για να ξεκουραστεί. Είναι σίγουρο πως ήδη ο Γάλλος έχει στο μυαλό του το ντέρμπι της Κυριακής. Παρότι μπορεί να είναι το τρίτο σερί ματς μέσα σε μια εβδομάδα. Είναι εκεί, έτοιμος να παίξει, μαζί με τον Ποντένσε που έτσι και αλλιώς είναι ακούραστος και ασταμάτητος.

Φανταστείτε απλά όταν με το καλό μπει και ο Φορτούνης τι έχει να γίνει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από