Αταλάντα- Σαχτάρ 1-2

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ πήρε πολύτιμο «διπλό» επί της Αταλάντα, με τον Σόλομον να χαρίζει στους Ουκρανούς τη νίκη με 2-1 στο 95', στο «Τζουσέπε Μεάτσα».

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ πήρε πολύτιμο «διπλό» επί της Αταλάντα, με τον Σόλομον να χαρίζει στους Ουκρανούς τη νίκη με 2-1 στο 95′, στο «Τζουσέπε Μεάτσα».

Η Αταλάντα προερχόταν από την εκτός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ με τη σειρά της η Σαχτάρ είχε ηττηθεί στην έδρα της από την Μάντσεστερ Σίτι με 3-0. Περιθώρια για λάθη δεν υπήρχαν, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται μονάχα για τη νίκη.

Οι «τυπικά» γηπεδούχοι (καθώς αγωνίζονταν στο Τζουσέπε Μεάτσα), κέρδισαν πέναλτι στο 14ο λεπτό, αλλά ο Πιάτοβ απέκρουσε την εκτέλεση του Ίλισιτς. Οι «μπεργκαμάνσκι» δεν πτοήθηκαν, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να πιέζουν και τον Πάσαλιτς να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 28′.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, οι παίκτες του Γκασπερίνι άνοιξαν το σκορ με τον Ντουβάν Ζαπάτα να εκμεταλλεύεται την λάθος έξοδο του Πιάτοβ. Η Σαχτάρ αφυπνίστηκε από το γκολ της Αταλάντα και βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, με τον Μοράες να τα καταφέρνει στο 41′, γράφοντας το 1-1. Παραλίγο μάλιστα οι Ουκρανοί να πάνε και προηγούμενοι στα αποδυτήρια, αλλά το φάουλ του Μπονφίμ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γκολίνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αταλάντα ήταν ακόμα πιο επιθετική και έχασε δύο ευκαιρίες με τον Ντουβάν στο 63′ και στο 67′. Τα λεπτά κυλούσαν, όμως και η ιταλική ομάδα δεν έβρισκε το πολυπόθητο γκολ, για να πετύχει την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο 91′ ο Πιάτοβ απέκρουσε την προσπάθεια του Πάπου Γκόμες και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η «θεία δίκη».  Ο Σόλομον βγήκε μόνος του απέναντι στον Γκολίνο και τον πέρασε, για να διαμορφώσει το 1-2 υπέρ της Σαχτάρ, η οποία πήρε το πρώτο της τρίποντο στους ομίλους της φετινής διοργάνωσης.

 

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Μασιέλο (68′ Μουριέλ), Χάτεμπερ, Ντε Ρουν, Πάσαλιτς, Καστάν (57′ Γκόσενς), Γκόμες, Ιλιτσιτς (57′ Μαλινόβσκι), Ζαπάτα.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουίς Κάστρο): Πιάτοβ, Μπόλμπατ, Κριβτσόβ, Ματβιένκο, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Μάρλος (86′ Κονοπλιάνκα), Κοβαλένκο, Πάτρικ (69′ Σόλομον), Τάισον, Μοράες.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από