Ηταν μόλις τρία χρόνια πριν : Η Εθνική έπαιζε για τα μπαράζ του Μουντιάλ… (vids)

Πέρασαν τρία χρόνια από τη στιγμή που η Εθνική πάλεψε για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Τώρα, τρία χρόνια μετά έχει... ντέρμπι με την Μολδαβία στο Κισινάου για το Nations League.

Δεν πάει πολύς καιρός από τη μέρα που η Εθνική μας ομάδα έπαιξε για την πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πριν από μόλις τρία χρόνια, η «γαλανόλευκη» αντιμετώπισε την Εθνική Κροατίας με έπαθλο την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε σταθεί άτυχο, καθώς βρήκε στον δρόμο του την «Χρβάτσκα». Μια κλήρωση… βουνό, με τους Κροατές να επικρατούν με 4-1 στην έδρα τους και να παίρνουν την ισοπαλία (0-0) και ταυτόχρονα το εισιτήριο για το Μουντιάλ στο Καραϊσκάκη.

Με την Εθνική να έχει στον πάγκο της τον Μίχαελ Σκίμπε, έναν κόουτς που συμμάζεψε την ομάδα και την έφερε ένα βήμα μακριά από τα γήπεδα της Ρωσίας. Και είναι δεδομένο, πως αν δεν πετύχαινε την Κροατία στα μπαράζ, θα είχε καλύτερη τύχη. Γιατί, μην ξεχνάμε πως η τότε ομάδα του Ντάλιτς έφτασε μέχρι και τον τελικό του θεσμού, με την Γαλλία να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τώρα, τρία χρόνια μετά η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μολδαβία. Ένα ματς ζωής ή θανάτου για να παραμείνει ζωντανή στο Nations League. Χαώδης η διαφορά. Η μέρα με τη νύχτα.

Από τη μάχη για την πρόκριση στο Μουντιάλ, η «γαλανόλευκη» έφτασε στο να παλεύει για να διατηρηθεί στο group c του Nations League. Η αλήθεια είναι πως θέλει μεγάλη προσπάθεια για να καταλήξει κάποια ομάδα σε αυτό το σημείο.

Θυμηθείτε το Κροατία-Ελλάδα, που διεξήχθη στις 9 Νοεμβρίου και τις ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λοβρέν, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Βίντα, Μόντριτς, Κράμαριτς (81′ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (75′ Ρέμπιτς)

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46′ Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (72′ Μπακασέτας), Τζιόλης, Σάμαρης, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου

Η ρεβάνς του Καραϊσκάκης, με τις δυο ομάδες να μένουν στο μηδέν:

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (58′ Φορτούνης), Μπακασέτας (58′ Γιαννιώτας), Μήτρογλου (78′ Πέλκας)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς (91′ Μίτροβιτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (86′ Ρέμπιτς), Κάλινιτς (78′ Κράβαριτς), Μάντζουκιτς

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από