Χιμένεθ – «Μεγάλη τιμή να ακούγεται το όνομά μου για την Εθνική – Η Ελλάδα είναι σαν δεύτερη πατρίδα μου»

Ο Μανόλο Χιμενέθ μίλησε για τις φήμες που τον θέλουν να κάθεται στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, ενώ αναφέρθηκε και στην ΑΕΚ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ψηλά στη λίστα της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, ώστε να αναλάβει τις τύχες της «γαλανόλευκης».

Ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας στην «ΈΡΑ Σπορ», αναφέρθηκε σε αυτήν την πιθανότητα τονίζοντας πως είναι μεγάλη του τιμή να ακούγεται το όνομά του για την Ελλάδα, ενώ μίλησε και για την ΑΕΚ.

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ:

Για το αν έχει πρόταση από την Εθνική: «Αποτελεί τιμή για εμένα να υπάρχει η φήμη αυτή. Ειλικρινά δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή να συζητείται το όνομά μου για την Εθνική Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει θέση στην καρδιά μου. Αν μου τηλεφωνούσαν, θα τους άκουγα με σεβασμό και προσοχή και ακολούθως θα έδινα μια απάντηση. Ειλικρινά όμως δεν έχω λάβει κάποια επίσημη προσέγγιση».

Για το επίπεδο της Εθνικής: «Έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες και απόδειξη είναι το γεγονός ότι παίζουν στην Premier League, στη Serie A και στην Τουρκία Έλληνες παίκτες. Υπάρχει πληθώρα ταλέντου. Σίγουρα δεν θα πούμε ότι η Ελλάδα είναι φαβορί σε ένα Μουντιάλ ή Euro, αλλά μπορεί να προκριθεί».

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ μου δείχνουν τον απόλυτο σεβασμό τους. Έδωσα τα πάντα για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν ανταλλάξει ευχές με τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Όπως θα γνωρίζετε, με τον κ. Μελισσανίδη μιλούσα μέσω διερμηνέα, διότι δεν μιλάει καλά αγγλικά. Θα του ευχηθώ όμως καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα. Το ίδιο εύχομαι και στους φίλους τους ΑΕΚ και σε όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου».

Για την ΑΕΚ: «Πήγαινα στην ΑΕΚ όταν με καλούσαν σε δύσκολες καταστάσεις. Πάντα ήμουν εκεί και χαίρομαι για ό,τι κέρδισα. Για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Κυρίως όμως για τους φίλους μου στην ομάδα. Το ποδόσφαιρο μού έδωσε φίλους. Είμαι πάντα πιστός και πάντα αποκρίνομαι στο κάλεσμα μιας ομάδας όπου οι άνθρωποί της με αγαπούν. Πάω πάντα για να βοηθήσω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα είμαι ευτυχισμένος που αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από