Θέση για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε η Αγγλίδα αμυντικός, Τζες Κάρτερ, πήρε ο Τζiάνι Ινφαντίνο.
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζiάνι Ινφαντίνο, προσέφερε την υποστήριξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας στην αμυντικό της Αγγλίας, Τζες Κάρτερ, αφότου αποκάλυψε ότι υπήρξε στόχος ρατσιστικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια του Euro 2025.
Η Κάρτερ, η οποία είναι μαύρη, ανακοίνωσε (20/7) ότι αποχωρεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όλη τη διάρκεια του τουρνουά.
Η 27χρονη ξεκίνησε και στους τέσσερις αγώνες της Αγγλίας στο τουρνουά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας, Μαρκ Μπούλιγχαμ, καταδίκασε την κακοποίηση και δήλωσε ότι η FA έχει έρθει σε επαφή με την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία βρίσκεται σε επαφή με την αρμόδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, για να «διασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα μίσους θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
«Στηρίζουμε την Τζες. Στηρίζουμε κάθε παίκτη και κάθε άτομο που έχει υποστεί ρατσιστική κακοποίηση. Κανένας παίκτης δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να είναι ελεύθερος να είναι στην καλύτερη δυνατή φόρμα του στο γήπεδο», δήλωσε ο Ινφαντίνο σε ανακοίνωσή του.
«Σε αυτήν την περίπτωση, θα προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια απαιτείται, καθώς και θα κοινοποιήσουμε δεδομένα για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα εναντίον τυχόν δραστών».
Η UEFA, η ομάδα της Κάρτερ, Γκόθαμ FC, η National Women’s Soccer League και οι εθνική Αγγλίας δημοσίευσαν επίσης δηλώσεις υποστήριξης της παίκτριας.