Κουρτουά: «Ο Φαν Μπόμελ απέδειξε στην Αντβέρπ ότι είναι κορυφαίος προπονητής»

Ο Τιμπό Κουρτουά χαιρέτησε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Βελγίου από τον Μαρκ Φαν Μπόμελ.

Ο τερματοφύλακας του Βελγίου, Τιμπό Κουρτουά, χαιρέτισε τον…διορισμό του Μαρκ Φαν Μπόμελ ως νέου προπονητή της εθνικής ομάδας και δήλωσε ότι θα συζητήσει μαζί του για το αν θα συνεχίσει την διεθνή του καριέρα.

Ο Φαν Μπόμελ ανακοινώθηκε λίγες μόνο εβδομάδες μετά τον αποκλεισμό του Βελγίου από τα προημιτελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που είχε ως συνέπεια την απόφαση της βελγικής ομοσπονδίας να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Ρούντι Γκαρσιά.

Διαβάστε επίσης: «Η Ντόρτμουντ ετοιμάζει νέα κρούση για Καρέτσα»

«Δεν ήταν πραγματικά έκπληξη, επειδή το όνομά του κυκλοφορούσε εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε ο Κουρτουά στους δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση χορηγίας.

«Νομίζω ότι απέδειξε στην Αντβέρπ ότι είναι κορυφαίος προπονητής. Πολλοί από τους παίκτες μιλούν πολύ θετικά γι’ αυτόν, οπότε ανυπομονώ να τον γνωρίσω.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο ίδιος ο Φαν Μπόμελ έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο και ξέρει πώς είναι να παίζεις αγώνες σαν αυτούς. Αυτή η εμπειρία υψηλού επιπέδου είναι σίγουρα θετική και φυσικά κερδίζει μεγάλο σεβασμό από τους παίκτες», πρόσθεσε.

Βέβαια το αν ο ίδιος ο 34χρονος Κουρτουά θα παίξει υπό τις οδηγίες του Φαν Μπόμελ παραμένει αβέβαιο. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε ότι θα ήθελε να συνεχίσει με το Βέλγιο, αλλά μόνο αν του επιτρεπόταν να μην αγωνιστεί στο Nations League.

«Σίγουρα θέλω να συνεχίσω, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση που θα έχω μαζί του. Θα ήθελα να ξεκουραστώ λίγο κατά τη διάρκεια του Nations League και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για αυτό. Μετά από αυτό, θα αποφασίσω αν θέλω να συνεχίσω ή όχι», είπε.

Ο Κουρτουά αναφέρθηκε επίσης στον αποκλεισμό του Βελγίου από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τον τραυματισμό του στα προημιτελικά εναντίον της Ισπανίας στο Λος Άντζελες στις 10 Ιουλίου, με τον αντικαταστάτη του, Σένε Λάμενς, που έκανε ένα λάθος χαρίζοντας στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ισπανία μια νίκη με 2-1.

«Απλώς ένιωσα ότι δεν μπορούσα πλέον να εκτελώ τα σουτ από τέρμα. Ένας αμυντικός θα μπορούσε να τα είχε εκτελέσει. Κατά τη διάρκεια του ανοιχτού παιχνιδιού, θα μπορούσα ακόμα να κάνω πλάγιες πάσες. Αλλά ο προπονητής είπε: «Συμφωνήσαμε ότι μόνο οι παίκτες που είναι 100% έτοιμοι θα παίξουν». Εντάξει, κανένα πρόβλημα.»

Ο Κουρτουά είπε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία διαφωνία με τον Γκαρσία, ο οποίος επικρίθηκε έντονα για πολλές από τις επιλογές του κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

«Φυσικά, απογοητεύτηκα επειδή ήταν εναντίον της Ισπανίας και ήμασταν σε καλό ρυθμό. Αλλά η ομάδα είναι πιο σημαντική από εμένα. Η απόφαση ελήφθη και δεν υπήρξε ποτέ κακία. Δεν ήθελα ποτέ να μιλήσω άσχημα τον Γκαρσία», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από