«Ντου» των πλούσιων της Ευρώπης στην ελληνική νεολαία!

Η ελίτ της Ευρώπης έβαλε στο σημάδι 16χρονους από την Εθνική Κ-16. Ρεάλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Σίτι, Λίβερπουλ και συνολικά 30 σκάουτς στην Πολωνία.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει στόχευση και πολιτική και ρίχνει το βάρος στην ανάδειξη νέων παικτών, από τις ακαδημίες των συλλόγων. Κάτι η ανάγκη -οικονομική στενότητα, γαρ- κάτι τα εντυπωσιακά παραδείγματα από το εξωτερικό, αλλά και ακραίες περιπτώσεις σούπερ επιτυχημένων ελληνικών πρότζεκτ (Ρέτσος, Μαυροπάνος κλπ), έχουν γείρει την πλάστιγγα υπέρ των «μικρών». Με τις ομάδες να αναζητούν τους επόμενους σπουδαίους νεαρούς, που θα αποτελέσουν την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από σήμερα, η Εθνική Παίδων Κ16 ξεκίνησε τη συμμετοχή της στο UEFA U16 Development Tournament. Αντίπαλοί της είναι η Κολομβία (01/04), η Πολωνία (03/04) και η Τουρκία (05/04). Η ομάδα του Κεχαγιά, ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξάγεται στην Πολωνία, επικρατώντας των Κολομβιανών με 2-1.

Τα γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχαν οι Κωνσταντέλιας (38’) και Σταμούλης (80’+1’), ενώ ο Χρήστος Κρυπαράκος αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Με την Εθνική να αγωνίζεται με τους εξής ποδοσφαιριστές: Καραχάλιος, Κουλιεράκης, Κιτσάκης, Οικονόμου (53’ Μιχόπουλος), Γκαρνέτας, Κωνσταντέλιας (63’ Παπαδάκος), Γωγουβίτης, Κρυπαράκος, Κίτσος, Τσιόκρης (63’ Ζαφείρης), Χριστόπουλος (53’ Σταμούλης).

Στο παιχνίδι της Εθνικής μας με την αντίστοιχη της Κολομβίας, λοιπόν, έδωσαν το παρών σκάουτς από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Εβερτον, Μίλαν, Ιντερ, Βόλφσμπουργκ, Λειψία, Ντόρτμουντ, Λιόν, Νις, Σάλτσμπουργκ, Βασιλεία και συνολικά πάνω από 30 ευρωπαϊκές ομάδες έστειλαν εκπροσώπους στην αναμέτρηση. Και παρότι σχεδόν όλοι ήθελαν να δουν τους Κολομβιανούς μικρούς, οι Ελληνες ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά και ξεχώρισαν. Κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Τα παιχνίδια του ομίλου του Development Tournament διεξάγονται στις πόλεις Λόμζα, Βισόκιε Μαζοβιέτσκιε και Ζαμπρόφ. Και η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας Κ-16 αποτελείται από 4 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, 4 της ΑΕΚ, 4 του ΠΑΟΚ, 2 του Παναθηναϊκού, 2 από τον Ατρόμητο και 1 από τους Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Απόλλων Τρικάλων και τη νορβηγική Valerenga! Με όλα τα παιδιά να είναι γεννημένα το 2003!

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής Κ-16, που συμμετέχει στον όμιλο του UEFA U16 Development Tournament που διεξάγεται στην Πολωνία:

ΘΕΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΗΜ. ΓΕΝ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ
T Παπαδούδης Αθανάσιος-Θεολόγος 2003 ΠΑΕ Ολυμπιακός
T Καραχάλιος Ευάγγελος 2003 ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης
Α Κιτσάκης Βασίλειος 2003 ΠΑΕ ΠΑΟΚ
A Φρέρης Νικόλαος 2003 ΠΑΕ Ολυμπιακός
A Ζαννής Φώτιος 2003 ΠΑΕ Ατρόμητος
Α Μιτάι Μάριο 2003 ΠΑΕ ΑΕΚ
A Γωγουβίτης Άγγελος-Σεραφείμ 2003 ΠΑΕ Παναθηναϊκός
A Κουτεντάκης Τίτος 2003 ΠΑΕ ΠΑΟΚ
A Κουλιεράκης Κωνσταντίνος 2003 ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Α Μιχόπουλος Σοφοκλής-Ιωάννης 2003 ΠΑΕ ΑΕΚ
M Κίτσος Φώτιος 2003 ΠΑΕ Ολυμπιακός
M Κρυπαράκος Χρήστος 2003 ΠΑΕ Παναθηναϊκός
M Ζαφείρης Χρήστος 2003 VALERENGA FC
Μ Τσιόκρης Εμμανουήλ 2003 ΠΑΕ ΑΕΚ
Μ Παπαδάκος Αθανάσιος 2003 Δήμητρα Απόλλων Τρ.
Μ Οικονόμου Βασίλειος 2003 ΠΑΕ Ατρόμητος
Μ Γκαρνέτας Αθανάσιος 2003 ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ
Ε Κωνσταντέλιας Ιωάννης 2003 ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Ε Σταμούλης Γεώργιος 2003 ΠΑΕ Ολυμπιακός
Ε Χριστόπουλος Απόστολος 2003 ΠΑΕ ΑΕΚ

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από