Ριέκα : Η κυπελλούχος Κροατίας στον δρόμο του Άρη (vids)

Η κληρωτίδα έβγαλε την Ριέκα από την Κροατία, στον δρόμο του Άρη, αν ο ελληνικός σύλλογος αποκλείσει την Κόλος Κοβάλιβκα. Αυτό είναι το προφίλ της κυπελλούχου Κροατίας.

Ο Άρης έμαθε χθες (31/08) τον αντίπαλο του για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, ο οποίος είναι η ουκρανική Κόλος Κοβάλιβκα. Σήμερα (01/09), ωστόσο, έμαθε το εμπόδιο που θα έχει και στην επόμενη φάση, εφόσον προκριθεί. Αυτή είναι η Ριέκα.

Η ομάδα από την Κροατία, τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος την περσινή χρονιά ενώ κατέκτησε το κύπελλο της χώρας. Η έδρα της είναι στην ομώνυμη πόλη και έχει χωρητικότητα 9.000 θεατών ενώ έχει ιδρυθεί το 1946.

Στο «τιμόνι» της ομάδας βρίσκεται ο Σλοβένος Σίμον Ρόζμαν από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2019. Αυτή την στιγμή, μετά από τρεις αγωνιστικές, μετράει δύο νίκες και μία ήττα ενώ από το ρόστερ, ξεχωρίζει ο Κροάτης Φράνκο Αντριγιάσεβιτς, ο οποίος έχει παραχωρηθεί δανεικός από την Γάνδη.

Ο κροατικός σύλλογος έχει βρεθεί δύο φορές στον δρόμο ελληνικών ομάδων. Αρχικά, αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στα play-off του Champions League, το 2017, όταν και αποκλείστηκε με δύο ήττες σε δύο παιχνίδια (2-1 εκτός και 1-0 εντός). Στην συνέχεια, έπεσε πάνω στην ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, όπου γνώρισε την ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ και ήρθε ισόπαλη με 2-2 στην Κροατή.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από