Τι κάνει ο Ολυμπιακός χωρίς τον Βαλμπουενά (vids)

Ο Ματιέ Βαλμπουενά τέθηκε νοκ-άουτ από τη ρεβάνς με την Άρσεναλ και to10.gr εξηγεί τι κάνει ο Ολυμπιακός χωρίς τον Γάλλο.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λονδίνο για τη ρεβάνς με την Άρσεναλ για τους «16» του Europa League, χωρίς τον Ματιέ Βαλμπουενά, καθώς ο Γάλλος μεσοεπιθετικός υπέστη μυϊκό τραυματισμό στο παιχνίδι με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και τέθηκε εκτός μάχης. Μάλιστα, ο «μαέστρος» των ερυθρόλευκων είναι πολύ πιθανό να μην αγωνιστεί ούτε στην πρεμιέρα των play off του πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη, δημιουργώντας ακόμη έναν πονοκέφαλο στον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Βαλμπουενά αποτελεί εδώ και δυο χρόνια έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών (αν όχι τον σημαντικότερο), κάτι που φαίνεται και από την προσφορά του και από τη νοοτροπία του και από τον τρόπο που ηγείται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι κομβικός στην ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Μαρτίνς, κάτι που φαίνεται και με νούμερα, αφού συνολικά σε 70 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 11 γκολ και 31 ασίστ.

Ο Γάλλος παιχταράς του Ολυμπιακού από την ημέρα που αποκτήθηκε μέχρι και σήμερα έχει λείψει σε συνολικά 30 παιχνίδια ενώ το ματς με την Άρσεναλ θα είναι το 31ο. Οι ερυθρόλευκοι όμως, παρότι ο Γάλλος είναι πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής και κυρίως επιδραστικός στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας δεν έχουν μεγάλες απώλειες όταν απουσιάζει. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός στα 30 ματς που έχει χάσει στα δυο αυτά χρόνια μετράει 21 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες.

Το ποσοστό νικών του Ολυμπιακού χωρίς τον 35χρονο είναι πάνω από 70% και στις εγχώριες διοργανώσεις είναι αήττητος. Και τις 5 ήττες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός χωρίς τον Βαλμπουενά είναι στην Ευρώπη. Πέρσι με Ερυθρό Αστέρα (3-1) και Μπάγερν (2-3) και φέτος με Μάντσεστερ Σίτι (0-1), Μαρσέιγ (2-1) και Πόρτο (0-2). Ο Βαλμπουενά και η ποιότητα του πραγματικά έλειψαν από αυτά τα παιχνίδια και ειδικά από εκείνο στη Μασσαλία, όμως σε γενικές γραμμές, αν και οι ερυθρόλευκοι ποντάρουν πολλά στον μικρόσωμο Γάλλο δεν εξαρτώνται από αυτόν.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το παράδειγμα των ντέρμπι στην Ελλάδα, όπου ο Ολυμπιακός δίχως τον Βαλμπουενά έχει δυο νίκες (2-0, 1-2) και μια ισοπαλία με την ΑΕΚ (1-1), δυο νίκες σε ισάριθμα ματς με τον Παναθηναϊκό (1-0, 3-0), δυο νίκες με τον ΠΑΟΚ (2-0, 3-0) και δυο νίκες (1-2, 2-1) και μια ισοπαλία με τον Άρη (1-1).

Αναλυτικά τα παιχνίδια που έχει λείψει ο Βαλμπουενά σε δυο σεζόν: 

Σεζόν 2019-20

Superleague

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-3
Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-5
Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1
Βολος  – Ολυμπιακός 0-0
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3

Champions League

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 3-1
Ολυμπιακός – Μπάγερν 2-3
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 1-0

Κύπελλο Ελλάδας 

Καλαμάτα – Ολυμπιακός 0-2
Ολυμπιακός – Καλαμάτα 4-1
Λαμία – Ολυμπιακός 0-0
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-0

Σεζόν 2020-21

Superleague

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0
Άρης – Ολυμπιακός 1-2
Ολυμπιακός – Βόλος 4-1
Λαμία – Ολυμπιακός 0-6
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός – ΑΕΛ 5-1
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0

Champions League 

Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι 0-1
Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1
Ολυμπιακός – Πόρτο 0-2

Κύπελλο Ελλάδας

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-3
Ολυμπιακός – Άρης 2-1
Άρης – Ολυμπιακός 1-1

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από