Η κάτοχος του Europa League και η σχέση της με τον Ολυμπιακό

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, δεν είναι τώρα, δεν είναι απλά και μόνο τα... παλιά τα χρόνια. Από τον Φουστέρ στον Σεμέδο. Και από τον Ιμπαγάσα στον Μαρκάνο. Τέσσερις ερυθρόλευκοι που φόρεσαν και φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού έπαιξαν με επιτυχία και στη Βιγιαρεάλ, κάτοχο του Europa League.

Η Βιγιαρεάλ έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό του Europa League στο Γκντανσκ, νίκησε στα πέναλτι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11-10, 1-1 η κανονική διάρκεια) και έγραψε ιστορία, καθώς στέφθηκε για πρώτη φορά Κυπελλούχος Ευρώπης. Τα «κίτρινα υποβρύχια» με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο τους ανέβηκαν επίπεδο και ο «Βασιλιάς» του Europa League οδήγησε τη Βιγιαρεάλ στην κορυφή, με τον ίδιο να κατακτάει το βαρύτιμο τρόπαιο για 4η φορά στην καριέρα του.

Η ισπανική ομάδα που έφτασε στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό και πέτυχε το απόλυτο συνδέεται τα τελευταία χρόνια με μια ιδιαίτερη σχέση και με τον Ολυμπιακό. Πιο συγκεκριμένα, στο λιμάνι έχουν αγωνιστεί την τελευταία δεκαετία 4 ποδοσφαιριστές που προσέφεραν και προσφέρουν πάρα πολλά στους ερυθρόλευκους, όπως είχε συμβεί και την εποχή που αγωνιζόντουσαν στο «Μαδριγάλ».

Ο πρώτος που έκανε τη διαδρομή Βιγιαρεάλ-Ολυμπιακός δεν ήταν άλλος από τον Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος έχει συνδεθεί μέχρι σήμερα με τον Ολυμπιακό και με τον κόσμο του, με τον Ισπανό να έχει προσφέρει τα μέγιστα στον σύλλογο. Από το 2010-2016 ο Φουστέρ έπαιξε σε 111 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό σκοράροντας 46 τέρματα, ενώ πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα.

Το πιο σπουδαίο όνομα που έκανε τη διαδρομή Μαδριγάλ-Καραϊσκάκη είναι αναμφίβολα ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο μικρός «μάγος» ήρθε μαζί με τον Φουστέρ στον Ολυμπιακό και κατέκτησε 4 πρωταθλήματα σε 4 χρόνια και 1 Κύπελλο, ενώ βρίσκεται ακόμη στον Ολυμπιακό, προσφέροντας από άλλο πόστο. Συνολικά αγωνίστηκε σε 72 ματς στο λιμάνι και σκόραρε 11 τέρματα, όντας ένας «μαέστρος» στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Στη Βιγιαρέαλ από την άλλη είχε επίσης μεγάλη συνεισφορά στα τρία χρόνια που έμεινε έχοντας 54 συμμετοχές και 3 γκολ.

Επόμενος παίκτης που ήρθε στον Ολυμπιακό από τη Βιγιαρεάλ ήταν ο Ιβάν Μαρκάνο ο οποίος αγωνίστηκε δυο χρονιές στο λιμάνι τη σεζόν 2011-12 και 2014, έχοντας 35 συμμετοχές και 5 τέρματα, ενώ και στη Βιγιαρεάλ έμεινε μια σεζόν και έπαιξε 16 παιχνίδια. Παράλληλα, ο Ισπανός κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ελλάδος και 1 Κύπελλο.

Τελευταίος χρονικά που ήρθε στον Ολυμπιακό από τη Βιγιαρεάλ είναι ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος βρίσκεται φυσικά ακόμη υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος αμυντικός αποκτήθηκε από το «κίτρινο υποβρύχιο», όπου δεν έπαιξε πολύ τα τρία χρόνια που έμεινε εκεί και είχε διαδοχικούς δανεισμούς και αποτελεί πλέον έναν τοπ κεντρικό αμυντικό που έχει κληθεί στην εθνική του ομάδα και έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Ο Σεμέδο είναι από τους πιο περιζήτητους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος, με το ενδιαφέρον να είναι έντονο τόσο από την Πορτογαλία αλλά και από Αγγλία και Ισπανία. Συνολικά με τη φανέλα των Πειραιωτών έχει αγωνιστεί σε 89 ματς και έχει σκοράρει 6 φορές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από