Με τον παίκτη που θα κινηθεί κάθετα στον άξονά της…

Η τεσσάρα της Άρσεναλ επί της Νιούκαστλ δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι Λονδρέζοι έχουν απαλλαγεί από τις αδυναμίες που εμφανίζουν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μέχρι τώρα αγωνιστικής περιόδου. Ανασταλτικά ο άξονά τους δεν λειτουργεί και εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι στο σημείο αυτό...

Άλλες ομάδες μπορεί και να είχαν το περιθώριο. Ο Ολυμπιακός δεν το έχει. Δεν μπορεί -για παράδειγμα- να στοχοπροσηλωθεί στο ντέρμπι πρωταθλήματος και να αδιαφορήσει για το ματς της Πέμπτης με την Άρσεναλ.

Πρώτοι από όλους δεν θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο, οι οπαδοί του που ζουν για τις ευρωπαϊκές βραδιές της ομάδας τους. Ειδικά εκείνες στο Φάληρο όπου έχουν ζήσει δυνατές συγκινήσεις. Δεν το επιτρέπουν οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί όταν έπαιρναν της απόφαση να έρθουν ή να ανανεώσουν την παραμονή τους στην ομάδα του Πειραιά είχαν κατά νου κάτι βράδια σαν αυτό της Πέμπτης.

Ούτε ο προπονητής τους θα δεχόταν να διαλέξει. Γιατί και αυτός ξέρει πως ο Ολυμπιακός είναι το καλύτερο διαβατήριο για να εκτινάξει την καριέρα του και να καθιερωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με όσα αυτό συνεπάγεται. Και η διοίκηση του Ολυμπιακού που ξόδεψε για να έχει ένα πλήρες και με βάθος ρόστερ δεν θα ανεχόταν να γίνει ιεράρχηση και υποβάθμιση του στόχου της ευρωπαϊκής διάκρισης.

Αυτοί είναι οι λόγοι που το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα είναι σαν να μην υπάρχει. Άλλωστε, από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου κάθε μεγάλου ευρωπαϊκού παιχνιδιού ακολουθεί ένα σπουδαίο παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια. Η Άρσεναλ με τον Αρτέτα στον πάγκο της δείχνει να συνέρχεται αγωνιστικά. Απέναντι στη Νιούκαστλ έκανε ρεσιτάλ παραγωγικότητας και ευστοχίας. Μέσα σε λιγότερο από ένα ημίχρονο την φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ, όλα τους προϊόντα θαυμάσιων συνδυασμών.

Ανέκαθεν η Άρσεναλ φημιζόταν για την άψογη κυκλοφορίας της μπάλας και τις πολλές πετυχημένες πάσες σε σχετικά μικρούς χώρους, ακόμα και μέσα στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων της. Αυτή την ικανότητα των Λονδρέζων θα τη βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης και θα χρειαστεί να βρει αντίδοτο. Κυρίως ψυχραιμία, γιατί σε τέτοιες καταστάσεις είναι πολύ εύκολο να γίνουν λάθη που κοστίζουν, όπως αχρείαστα μαρκαρίσματα που μετατρέπονται σε πέναλτι.

Η τεσσάρα της Άρσεναλ επί της Νιούκαστλ δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι Λονδρέζοι έχουν απαλλαγεί από τις αδυναμίες που εμφανίζουν φέτος κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μέχρι τώρα αγωνιστικής περιόδου. Ανασταλτικά ο άξονά τους δεν λειτουργεί και εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι στο σημείο αυτό. Αργοί είναι και στις επιστροφές τους όταν τους παρασύρει ο επιθετικός οίστρος τους και φορτώνονται με άγχος απέναντι σε κλειστές άμυνες. Τα περιθώρια να πάθει ζημιά η Άρσεναλ στο Φάληρο είναι υπαρκτά.

Ειδικά αν οι παίκτες της πιστέψουν ότι βγαίνοντας μπροστά και ασκώντας πίεση θα πετύχουν το σκοπό τους. Το θέμα είναι από την αρχή ή από ένα σημείο και μετά να βρεθεί ο παίκτης που κουβαλώντας την μπάλα θα κινηθεί κάθετα προς το τέρμα τους…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από