Και πέμπτη αλλαγή θα επιτρέπει η UEFA

Πιλοτικό πρόγραμμα από αυτή την αγωνιστική περίοδο σε επιλεγμένες διοργανώσεις Νέων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα επιτρέπει στους προπονητές να κάνουν μέχρι και πέντε αλλαγές!

Η UEFA ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς αγώνων των διοργανώσεων της, με σημαντικότερη την προσθήκη και πέμπτης αλλαγής ποδοσφαιριστή! Ο συγκεκριμένος κανονισμός βέβαια θα δοκιμαστεί πιλοτικά σε διοργανώσεις Νέων (Youth League, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών K17 και K19) και έχει κάποιους περιορισμούς.

Συγκεκριμένα η πέμπτη αλλαγή θα επιτρέπεται μόνο στα ματς που οδηγούνται σε παράταση, ενώ η κάθε ομάδα θα πρέπει να κάνει τις αλλαγές της σε τρία σημεία του αγώνα ή τέσσερα αν το ματς έχει οδηγηθεί στην παράταση. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος προπονητής θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το δικαίωμα των πέντε αλλαγών θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μια «διπλή» αλλαγή, δηλαδή σε κάποιο σημείο του ματς να μπουν ταυτόχρονα δύο παίκτες στη θέση δύο που αγωνίζονταν.

Όσο για τις υπόλοιπες διοργανώσεις της UEFA, οι αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν συμπεριλαμβάνουν την υιοθέτηση της τέταρτης αλλαγής που ισχύει από το Μουντιάλ της Ρωσίας και η οποία επιτρέπεται στους προπονητές όταν τα ματς των ομάδων τους οδηγούνται στην παράταση.

Επιπλέον από εφέτος θα επιτρέπεται στις ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να έχουν στον πάγκο όσα ηλεκτρονικά βοηθήματα και μηχανήματα επικοινωνίας, από τη στιγμή που αυτά χρησιμοποιούνται για την προστασία των ποδοσφαιριστών και για λόγους προπονητικής και τακτικής. Ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί στο μέγεθος αυτών των συσκευών και συγκεκριμένα πρόκειται για μηχανήματα που μπορούν να είναι στα χέρια των ανθρώπων των ομάδων (κινητά τηλέφωνα, ακουστικά ενδοεπικοινωνίας, ακουστικά για «έξυπνες συσκευές» όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές ταμπλέτες, φορητούς υπολογιστές)…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από