Σκανδαλώδης αθώωση ενός εκ των υπευθύνων της τραγωδίας του Χίλσμπορο!

Η Ανώτατη Εισαγγελική Υπηρεσία απέσυρε όλες τις ποινικές διώξεις εναντίον του Σερ Νόρμαν Μπέτισον σχετικά με τις θέσεις του ως επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαϊρ για την τραγωδία του Χίλσμπορο το 1989.

Τουλάχιστον έξι χρόνια πίσω (Οκτώβριος του 2012), όταν το φως της δημοσιότητας είδαν κι άλλες πληροφορίες σχετικά με τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας του Χίλσμπορο ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της βρετανικής αστυνομίας, Σερ Νόρμαν Μπέτισον, που είχε ισχυριστεί πως για τα θλιβερά γεγονότα η ευθύνη βαραίνει τους φιλάθλους, έχοντας παράλληλα διοχετεύσει προς τον Τύπο ψεύτικες ειδήσεις που στοχοποιούσαν τους οπαδούς της Λίβερπουλ σε μια προσπάθεια να επιρρίψει όλες τις ευθύνες σε εκείνους, παραιτείται.

Τον Απρίλιο του 2016 μετά από χρόνια δικαστικής περιπέτεια και διαμάχη, οι Αρχές απεφάνθησαν ότι η τραγωδία του Χίλσμπορο που κόστισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους είναι αποκλειστικά ευθύνη της Αστυνομίας! Τον Ιούνιο του 2017 οι εισαγγελικές αρχές της Βρετανίας απήγγειλαν κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις εναντίον έξι ατόμων. Ο Σερ Νόρμαν Μπέτισον ήταν ένας εξ’ αυτών. Η δίκη του είχε οριστεί για τον Ιανουάριο του 2019. Εν τέλει δεν θα καθίσει ποτέ στο σκαμνί…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από