Αϊντχόφεν-Άγιαξ 3-0

Η Αϊντχόφεν ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος, συντρίβοντας τον αντίπαλο της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League, Άγιαξ, με 3-0.

Οι μεν γηπεδούχοι προέρχονταν από μια συντριβή στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου (4-0).

Οι δε γηπεδούχοι είχαν μάλλον εύκολο βράδυ κόντρα στην ΑΕΚ, επικρατώντας 3-0.

Στο μεταξύ τους παιχνίδι βέβαια η κούραση, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις κ.λ.π ελάχιστο ρόλο παίζουν. Είναι ντέρμπι.  Η Αϊντχόφεν σήκωσε ανάστημα και έδειξε με επιβλητικό τρόπο την ανωτερότητά ενάντια στον Αίαντα επικρατώντας με 3-0, που τη φέρνει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα στο +5 από τον κύριο διώκτη της.

Στο 21′ ο Περέιρο άνοιξε το σκορ με δυνατό μακρινό σουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντε Γιονγκ έκανε το 2-0 με ωραίο πλασέ εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Χέντριξ, ενώ στο 35ο λεπτό ο Λοθάνο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο (τελικό) 3-0.

Ο Άγιαξ στην επανάληψη είχε την κατοχή της μπάλας και αναζήτησε, μάταια, το γκολ (έστω της τιμής), χωρίς όμως να αλλάξει τίποτα ως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

https://twitter.com/psveindhoven/status/1043902190941872128

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από