Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 3-4 (0-0 κ.δ.)

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Λιγκ Καπ, επικρατώντας της Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 (0-0 η κανονική διάρκεια). Απίστευτο σκηνικό πριν τη λήξη της παράτασης με τον Κεπά να αρνείται να γίνει αλλαγή.

Η Μάντσεστερ Σίτι μετά από 120 λεπτά μέτριου ποδοσφαίρου και χωρίς κάποιο τέρμα, νίκησε 3-4 στα πέναλτι και κατέκτησε τον τίτλο του League Cup για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και έκτη στην ιστορία της. Η Τσέλσι στάθηκε γενναία στο Γουέμπλεϊ και κράτησε το 0-0, όμως οι πολίτες ήταν πιο ψύχραιμοι από την άσπρη βούλα και εκμεταλλευόμενη ότι έγινε πριν τη λήξη της παράτασης στους μπλε πήραν και φέτος το τρόπαιο.

Μερικές μέρες μετά τον διασυρμό στο Έτιχαντ όπου η Τσέλσι ηττήθηκε με 6-0, μπήκε πολύ προσεκτικά στο παιχνίδι, όπου σκοπός της ήταν να μην απειληθεί. Ο Μαουρίτσιο Σάρι το πέτυχε αυτό ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου δεν είχε κλασική ευκαιρία η Σίτι και απλά έλεγχε τον ρυθμό και την κατοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντίολα πίεσαν και κυνήγησαν το γκολ όμως οι Λονδρέζοι άντεξαν και μετά το 60΄ανέβηκαν μπροστά με σκοπό να κλέψουν το ματς. Στο 56ο λεπτό ο Αγουέρο κατέβασε την μπάλα στην μικρή περιοχή και σκόραρε, όμως ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 65΄η Τσέλσι με μια προσωπική ενέργεια του Αζάρ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Βέλγος σταρ γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Καντέ αστόχησε. Στο 71′ οι μπλε απείλησαν και πάλι με το φαλτσαριστό σουτ του Μπάρκλεϊ να μη βρίσκει στόχο, ενώ στο 76′ (δημιουργός πάλι ο Αζάρ) ήταν η σειρά του Πέδρο να μην μπορέσει να παραβιάσει την εστία του Έντερσον.

Τελικά το σκορ ήταν 0-0 με το ματς να οδηγείται στην παράταση. Εκεί οι δύο ομάδες έβγαλαν κούραση, όμως η Σίτι μπορούσε να πάρει νωρίτερα τη νίκη. Στο 109′ ο Στέρλινγκ έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Τσέλσι από τα δεξιά, έδωσε σε κενή εστία την μπάλα στον Αγκουέρο, όμως ο Αθπιλικουέτα έβαλε το πόδι του και γλίτωσε την Τσέλσι από σίγουρο γκολ.

Στο 117′ ο Αγουέρο είχε την τελευταία καλή στιγμή του ματς, όπου σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως ο Κεπά απέκρουσε, ενώ εκεί φάνηκε να τραυματίζεται. Ο Σάρι σήκωσε τον Καμπαγιέρο για να κάνει προθέρμανση αλλά και να είναι αυτός που θα παίξει στα πέναλτι, ο Κέπα αρνήθηκε να βγει και ο Ιταλός τεχνικός τα πήρε άσχημα και λίγο έλειψε να φύγει από τον πάγκο! Η σκηνή των τελευταίων λεπτών της παράτασης ήταν τραγελαφική πραγματικά και απλά έδειξε την κατάσταση που επικρατεί στην Τσέλσι. Παρά ταύτα το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί η Σίτι ήταν πιο ψύχραιμη και με σκορ 4-3 κατέκτησε και φέτος το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:

Ζορζίνιο. Το πιάνει ο Εντερσον, μένει το 0-0
Γκουντογκάν. Γκολ, 0-1 η Σίτι
Αθπιλικουέτα. Γκολ, 1-1 η Τσέλσι
Αγουέρο. Γκολ 1-2 η Σίτι
Εμερσον. Γκολ 2-2 η Τσέλσι
Σανέ. Το πιάνει ο Κέπα, μένει το 2-2
Νταβίντ Λουίζ. Δοκάρι, μένει το 2-2
Μπερνάρντο. Γκολ, 2-3 η Σίτι
Αζάρ. Γκολ, 3-3 η Τσέλσι
Στέρλινγκ. Γκολ, 3-4 η Σίτι

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρίντιγκερ, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (89′ Λόφτους-Τσικ), Ουίλιαν (96′ Ιγκουαΐν), Αζάρ, Πέδρο (79′ Χάντσον-Οντόι)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ζιντσένκο, Λαπόρτ (46′ Κομπανί), Οταμέντι, Γουόκερ, Φερναντίνιο (91′ Ντανίλο), Νταβίντ Σίλβα (79′ Γκιουντογκάν), Ντε Μπράινε (85′ Σανέ), Μπερνάντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο

https://streamable.com/xnpur

Δείτε την στιγμή με την αλλαγή του Κεπά:

https://twitter.com/COPA90/status/1099748455063396353

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από