Κινδυνεύει με χρεοκοπία ο παλαιότερος σύλλογος του κόσμου

Η Νοτς Κάουντι είναι ο παλιότερος σύλλογος του κόσμου (157 ετών) και πλέον βλέπει το φάσμα της χρεοκοπίας να πλησιάζει, αφού τα χρέη του συλλόγου είναι πολλά.

Η Νοτς Κάουντι είναι 157 ετών και θεωρείται ο παλιότερος σύλλογος του κόσμου, έχοντας ιδρυθεί το πολύ μακρινό 1862. Αυτή η ιστορική ομάδα αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας, αφού χρωστά πολλά χρήματα και η διοίκηση αδυνατεί να τα καλύψει.

Σύμφωνα με το «BBC Sports» τα χρέη Νοτς Κάουντι στην εφορία της Αγγλίας αγγίζουν τις 900.000 ευρώ με αποτέλεσμα η ομάδα να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό αν δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές του συλλόγου.

Την περασμένη σεζόν έφτασε στο σημείο να υποβιβαστεί από την League 2 στις ημιεπαγγελματικές κατηγορίες για πρώτη φορά στην τεράστια ιστορία της, δείχνοντας πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.

Ειδικά οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν πιο οι δύσκολοι για τον σύλλογο, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Άλαν Χάρντι, να μην μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του για την Νοτε Κάουντι και να ζητά άμεσα κάποιον άλλον ιδιοκτήτη να αναλάβει τα ηνία, καθώς εκείνος δεν μπορεί άλλο.

Όσοι εκφράσουν ενδιαφέρον θα πρέπει εντός τριών εβδομάδων να βρουν μια λύση όσον αφορά τα χρέη ειδάλλως η ομάδα θα χρεοκοπήσει και είναι πολύ πιθανό να διαλυθεί αφού τα χρήματα είναι αρκετά.

Οι άνθρωποι του συλλόγου, από τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες ελπίζοντας σε ένα θαύμα ώστε να σωθεί η Νοτς Κάουντι και να αποφευχθεί αυτή η μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας.

Το συνδικαλιστικό όργανο των Άγγλων ποδοσφαιριστών έχει ανάμειξη στην υπόθεση και στις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το δικαστήριο μήπως και βρεθεί μια λύση. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα διανύει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της και όλοι ελπίζουν να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από