Επιστροφή στις προπονήσεις στην Αυστραλία

Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι το πρωτάθλημα, το οποίο έχει ανασταλεί από τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας COVID-19, θα ξαναρχίσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Οι ομάδες της A-League Αυστραλίας θα επιστρέψουν στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα αφού οι παίκτες συμφώνησαν σε μείωση μισθών, όπως ανακοίνωσε η Football Federation Australia (FFA).

Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι το πρωτάθλημα, το οποίο έχει ανασταλεί από τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας COVID-19, θα ξαναρχίσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FFA, Τζέιμς Τζόνσον, δήλωσε ότι οι παίκτες, οι οποίοι είχαν πληρωθεί το 83% των μισθών τους μέχρι την αναστολή, συμφώνησαν σε μια-ακόμα μη κοινοποιημένη- περικοπή για το υπόλοιπο της σεζόν.

«Οι παίκτες μας έχουν δείξει μεγάλη αλληλεγγύη και συμφώνησαν να λάβουν μείωση των αμοιβών για τους τρεις επιπλέον μήνες της σεζόν για να διασφαλίσουν ότι μπορεί να ολοκληρωθεί», είπε.

Η FFA είπε ότι η A-League θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Αυγούστου, αλλά εξακολουθεί να επεξεργάζεταιτο σχέδιο για τα παιχνίδια στους τελικούς γύρους της κανονικής σεζόν και τα play-off.

«Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε στην εξέταση όλων των παικτών για τη COVID-19 πριν από την επιστροφή στην προπόνηση για τους συλλόγους αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο επικεφαλής των πρωταθλημάτων της FFA Γκρεγκ Ο’ Ρουρκ.

Με τους ελέγχους στα σύνορα να εξακολουθούν να ισχύουν λόγω της COVID-19, η Γουέλινγκτον Φοίνιξ, η μοναδική ομάδα A-League της Νέας Ζηλανδίας, ζητά έγκριση να εισέλθει στην Αυστραλία για να προετοιμαστεί για την επανεκκίνηση, όπως έκαναν οι Γουόριορς της Νέας Ζηλανδίας πριν από την επανάληψη του πρωταθλήματος ράγκμπι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από