Πρωτιά με τεσσάρα και ιστορικό Μέσι η Αργεντινή, νίκη και δεύτερη θέση για Ουρουγουάη (vids)

Ο Μέσι έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν στην εθνική Αργεντινής με 148 συμμετοχές και με τα δύο γκολ που πέτυχε οδήγησε την ομάδα του στο 4-1 επί της Βολιβίας αλλά και στην πρώτη θέση του ομίλου. Δεύτερη η Ουρουγουάη που επικράτησε με 1-0 της Παραγουάης.

Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Αργεντινή στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κόπα Αμέρικα αφού με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι επικράτησε με 4-1 της ουραγού Βολιβίας και πήρε την πρώτη θέση. Έγραψε ιστορία ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα που έφτασε τις 148 συμμετοχές με το εθνόσημο και έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν για την εθνική του ομάδα, αφήνοντας πίσω τον Χαβιέ Μασεράνο. Με το Εκουαδόρ στα προημιτελικά η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι.

Από ασίστ του Μέσι ο Γκόμες στο 6′ έκανε το 1-0 για την Αργεντινή με σουτ για να αναλάβει δράση στη συνέχεια ο 34χρονος πλέον σταρ. Αρχικά έκανε το 2-0 με πέναλτι στο 33′ και στο 42′ με πλασέ έγραψε και το 3-0 ο Μέσι. Ο Σααβέδρα μείωσε σε 3-1 στο 60′ με τον Λαουτάρο να κάνει πέντε λεπτά αργότερα το 4-1 που ήταν και το τελικό σκορ παρά το γεγονός ότι η Αργεντινή έχασε πολλές ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ.

Στο άλλο παιχνίδι, η Ουρουγουάη επικράτησε με 1-0 της Παραγουάης και πήρε τη δεύτερη θέση με την Κολομβία να είναι η αντίπαλός της στους «8»  ενώ για την «αλμπιρόχα» το Περού. Το μοναδικό γκολ του ματς πέτυχε ο Έντινσον Καβάνι με εκτέλεση πέναλτι στο 21ο λεπτό του ματς.

Η βαθμολογία του β’ ομίλου:

Αργεντινή 10

Ουρουγουάη 7

Παραγουάη 6

Χιλή 5

Βολιβία 0

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από