Με μία έκπληξη οι δέκα υποψήφιοι για τον κορυφαίο Αφρικανό της χρονιάς

Ανακοινώθηκε η δεκάδα των ποδοσφαιριστών που θα διεκδικήσουν το βραβείο του κορυφαίου Αφρικανού της χρονιάς. Αρκετές απουσίες και μία μεγάλη έκπληξη. Ποια τα ηχηρά ονόματα της λίστας.

Η αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τους δέκα ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν το δικό της βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της Ηπείρου, έχοντας μία σημαντική έκπληξη, αλλά και ορισμένες ακόμα διόλου απαρατήρητες απουσίες.

Η βασικότερη είναι εκείνη είναι του Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι, ο οποίος πλέον θεωρείται εκ των κορυφαίων αμυντικών στην Ευρώπη, διεκδικούμενος από ομάδες όπως η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όχι όμως και η μόνη.

Εκτός της τελικής λίστας έμεινε και ο Ιβοριανός μέσος της Μίλαν, Φρανκ Κεσιέ, που πάντως μπήκε στην τριάδα για τους νεαρούς Αφρικανούς. Έξω έμειναν επίσης ο Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ, ο Βίκτορ Μόουζες της Τσέλσι, ο Ισμαϊλά Σαρ της Ρεν, ο Κεϊτά Μπαλντέ της Ίντερ, ο Χακίμ Ζιγέχ του Άγιαξ, ο Τόμας Πάρτεϊ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Γουίλφρεντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας και ο Γιασίν Μπραχίμι της Πόρτο.

Αντιθέτως, προτιμήθηκαν ο Μεχντί Μπενατιά που δεν υπολογίζεται ως βασική μονάδα από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη Γιουβέντους, ο Ανίς Μπαντρί που αγωνίζεται στην Τυνησία και ο Ντενίς Ονιάνγκο που παίζει στην Ουγκάντα.

Απολύτως αξιοκρατικά βρίσκονται στη λίστα ονόματα όπως ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο Ριγιάντ Μαχρέζ, ο Σαντιό Μανέ και φυσικά το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει το βραβείο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ. Ο μόνος τερματοφύλακας είναι ο Αντρέ Ονανά του Άγιαξ, τη στιγμή που πέντε παίκτες αγωνίζονται στην Premier League και συνολικά επτά επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Αναλυτικά η δεκάδα:

Άλεξ Ιγουόμπι (Άρσεναλ – Νιγηρία)
Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ – Αίγυπτος)
Αντρέ Ονανά (Άγιαξ – Καμερούν)
Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ – Γκαμπόν)
Ανίς Μπαντρί (Εσπεράνς – Τυνησία)
Ριγιάντ Μαχρέζ (Μάντσεστερ Σίτι – Αλγερία)
Ντενίς Ονιάνγκο (Μαμελόντι Σάνταουνς – Ουγκάντα)
Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ – Σενεγάλη)
Μεντχί Μπενατιά (Γιουβέντους – Μαρόκο)
Ουαλίντ Σολιμάν (Αλ Αχλί – Αίγυπτος)

Και οι τρεις υποψήφιοι για τον κορυφαίο νεαρό παίκτη της χρονιάς:

Αχράφ Χακίμι (Ντόρτμουντ – Μαρόκο)
Φρανκ Κεσιέ (Μίλαν – Ακτή Ελεφαντοστού)
Γουίλφρεντ Εντιντί (Λέστερ – Νιγηρία)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από