Σαπεκοένσε : Αναγεννήθηκε και προκρίθηκε στο Κόπα Λιμπερταδόρες (vids)

Η Σαπεκοένσε λίγες ημέρες μετά την πρώτη επέτειο από το δυστύχημα που ξεκλήρισε σχεδόν όλη της την ομάδα, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Μόλις έναν χρόνο πριν, και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου του 2016, η Σαπεκοένσε βίωσε την απόλυτη τραγωδία, όταν η πτήση της ομάδας για τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα στην Κολομβία κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ συνετρίβη, με σχεδόν όλα τα μέλη της ομάδας να σκοτώνονται.

Λίγες ημέρες μετά την θλιβερή πρώτη επέτειο του δυστυχήματος η Σαπεκοένσε αναγεννήθηκε από τις στάχτες, καθώς κατάφερε να προκριθεί στην προκριματική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες του 2018, διοργάνωση η οποία είναι το αντίστοιχο Champions League της Νοτίου Αμερικής.

Στην αναμέτρησης της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Serie A Βραζιλίας, η Σαπεκοένσε με χρυσό σκόρερ τον Τούλιο Ντε Μέλο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε με 2-1 της Κοριτίμπα και εξασφάλισε την 8η θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος, η οποία της έδωσε το χρυσό εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Δείτε τα στιγμιότυπα από την ιστορική πρόκριση της Σαπεκοένσε:

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Σαπεκοένσε μετά την πρόκριση:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από