Απίστευτο κι όμως αληθινό: Άνοιξε σύνδεσμος της Σάντερλαντ στη Βόρεια Κορέα!

Ένας φανατικός οπαδός των «μαυρόγατων» που μένει στην πρωτεύουσα της χώρας αποφάσισε να ανοίξει έναν σύνδεσμο για την αγαπημένη του ομάδα.

Είναι πλέον επίσημο, όσο περίεργο και αν ακούγεται, η Σάντερλαντ έχει πια σύνδεσμο οπαδών σε μια από τις πιο απομονωμένες χώρες σε όλο τον πλανήτη, τη Βόρεια Κορέα.

Αυτό είναι άκρως εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς πως από την χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν μπαίνει και δεν βγαίνει τίποτα χωρίς την έγκριση του καθεστώτος.

Ένας φανατικός οπαδός των «μαυρόγατων», ο Τομ Φόουντι, έχει μετακομίσει στην πρωτεύουσα της χώρας την Πιονγιάνγκ και η αγάπη του για το σύλλογο τον ενέπνευσε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Είναι το πρώτο μέλος του συνδέσμου και επιθυμεί να τον κάνει γνωστό σε ολόκληρη τη χώρα. Η επίσημη ιστοσελίδα της Σάντερλαντ βρήκε τον Φόουντι και εκείνος παραχώρησε μια συνέντευξη που εξηγεί πως αναμένεται να προχωρήσει την συγκεκριμένη προσπάθεια και να φέρει νέα μέλη.

Αρχικά ρωτήθηκε γιατί θέλει να κάνει διάσημη την ομάδα στην Βόρεια Κορέα, απαντώντας πως:

«Η Σάντερλαντ είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα, είναι πάθος. Αυτό το πάθος επιθυμούμε να μοιραστούμε ακόμα και στις πιο απομονωμένες χώρες του κόσμου. Επίσης είναι μια ευκαιρία να συνδεθούμε με ανθρώπους που έχουν διαφορετική κουλτούρα. Αυτή η ιδέα είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να διευρύνει του ορίζοντες του».

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να πει με ποιον σκέφτεται να φέρει νέα μέλη στον σύνδεσμο:

Το σχέδιο του είναι να μοιραστούν φανέλες και κασκόλ της Σάντερλαντ σε σχολεία και κολέγια της χώρας. Οι Βορειοκορεάτες αγαπούν το ποδόσφαιρο αλλά δεν έχουν πρόσβαση στο να αγοράσουν πράγματα σχετικά με αυτό όπως φανέλες μιας ομάδας.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία όχι απλώς για να ενισχύσουμε τη βάση των οπαδών, αλλά και να κάνουμε μια πράξη φιλανθρωπίας, σε έναν λαό που δεν είναι τόσο τυχερός όσο ο δικός μας».

https://twitter.com/VisitDPRK/status/1102181873415909376

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από