Στην Ιντεπεντιέντε το Κόπα Σουνταμερικάνα

Η Ιντεπεντιέντε είναι η νέα κάτοχος του Κόπα Σουνταμερικάνα, μετά την ισοπαλία (1-1) που απέσπασε στο Μαρακανά κόντρα στη Φλαμένγκο, καθώς στον πρώτο τελικό είχε επικρατήσει με 2-1.

Το δεύτερο Κόπα Σουνταμερικάνα στην ιστορία της κατέκτησε η Ιντεπεντιέντε, η οποία απέσπασε 1-1 στην έδρα της Φλαμένγκο, που δεν κατάφερε να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου αγώνα.

Στο Μαρακανά δεν έπεφτε καρφίτσα και η Φλαμένγκο ήξερε ότι έπρεπε να σκοράρει, προκειμένου να κατακτήσει το τρόπαιο. Η ομάδα της Βραζιλίας μπήκε πιο δυνατά στον επαναληπτικό και μόλις στο 12ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το γκολ με τον Έβερτον, αλλά ο πορτιέρο της Ιντεπεντιέντε είπε «όχι» στο τετ α τετ.

Παρ’ όλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να προηγηθεί με τον Λούκας Πεκετά, ο οποίος έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε, όμως, η ισοφάριση για την Ιντεπεντιέντε με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπάρκο και το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά την πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 94′, όταν και αποβλήθηκε ο Κουεγιάρ.

Έτσι, η ομάδα της Αργεντινής πανηγύρισε το Κόπα Σουνταμερικάνα, έπειτα από επτά χρόνια και έφτασε συνολικά στους 17 διεθνείς τίτλους στην ιστορία της.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=278&v=Wq_1RlZyMWE

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από