Ροναλντίνιο για γερουσιαστής

Ο κορυφαίος Βραζιλιάνος άσος έχει πρόταση από ακροδεξιό κόμμα της πατρίδας του για τη θέση της Γερουσίας στην ομόσπονδη πολιτεία της Μίνας Ζεράϊς.

Δεν έχει ανακοινώσει ότι κρεμάει τα παπούτσια του. Προ μηνών προϊδέασε ότι το 2018 θα είναι καταληκτικό της (τεράστιας) ποδοσφαιρικής του καριέρας κι ακολούθως προτίθεται να αφοσιωθεί στην αγαπημένη του μουσική και τα κρουστά.

Μόνο που, ενδεχομένως, τα μουσικά πρότζεκτ του Ροναλντίνιο, περι ου ο λόγος, ίσως να χρειαστεί να μετατεθούν χρονικά. Εκτός αν μπορούν να συνδυαστούν, εφόσον δεν υπάρχει «ασυμβίβαστο» στην Βραζιλία, για τους «εθνοπατέρες»!

Στη χώρα της Ν. Αμερικής οργιάζουν οι πληροφορίες ότι ο «Ντίνιο» εξετάζει πρόταση, από κόμμα της άκρας δεξιάς, ώστε να κατέβει στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος για την θέση του γερουσιαστή στην ομόσπονδη πολιτεία της Μίνας Ζεράϊς, στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 7 Οκτώβρη του 2018!

Η εφημερίδα «Ο Globo» αναφέρει ότι ο 38χρονος Ροναλντίνιο Γκαούτσο θα είναι υποψήφιος με το PEN (Partido Ecologico Nacional, άλλως «Πατριωτικό κόμμα»).

Μάλιστα οι πληροφορίες τον ήθελαν ν’ ανακοινώνει την υποψηφιότητα του αύριο, αλλά οι καταιγίδες, που άφησαν περισσότερους από 500 κατοίκους της περιοχής άστεγους, οδήγησαν σ’ αναβολή της ανακοίνωσης.
Η οποία πάει, κατά την ίδια «πηγή», για τον προσεχή Μάρτιο.

Εξάλλου, η επιλογή της έδρας του γερουσιαστή της Μίνας Ζεράϊς μόνο τυχαία δεν είναι. Στην συγκεκριμένη Βραζιλιάνικη, ομόσπονδη, πολιτεία εδρεύει η Ατλέτικο Μινέϊρο. Ομάδα όπου θήτευσε τη διετία 2012-14 και με την οποία κατέκτησε ένα Κόπα Λιμπερταδόρες το 2013 (το μοναδικό στην ιστορία της) κι ένα Ρεκόπα Σουνταμερικάνα (ομοίως, το 2014).

Εξυπακούεται πως ο «Ντίνιο» λατρεύεται κι η πρόθεση του κόμματος είναι να κεφαλαιοποιήσει τη δημοτικότητα του, στις τάξεις των φίλων των «πετεινών», προς άγραν ψήφων.

Ηγέτης του «Πατριωτικού κόμματος» είναι ο αμφιλεγόμενος Ζαϊρ Μπολσονάρο, απόστρατος αξιωματικός, που ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την προεδρία της χώρας.

Μόνο που προκαλεί εντύπωση η εκλογική σύμπραξη του Ροναλντίνιο με έναν τύπο που η διασημότερη φράση του είναι πως «Οι μαύροι δεν εξυπηρετούν ούτε για την αναπαραγωγή του πληθυσμού»!

Στα «χνάρια» των Ρομάριο και Μπεμπέτο!

Ο ίδιος ο «Ντίνιο» ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει τις εν λόγω πληροφορίες. Παραμένει «πρέσβης» της Μπαρτσελόνα (στην οποία θήτευσε, από το 2003 ως το 2008, στον κολοφώνα της καριέρας του) και συνεχίζει να συμμετέχει σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Αν, πάντως, η πληροφόρηση της «Ο Globo» επιβεβαιωθεί τότε ο Ροναλντίνιο θα διαδεχθεί στα έδρανα της Γερουσίας ένα άλλο ποδοσφαιρικό αστέρα της χώρας της σάμπας: τον Ρομάριο, που είναι μέλος της από διετίας!

Εξάλλου στον πολιτικό στίβο βρίσκεται (από το 2010) και το «alter ego» του «κοντούλη», στην επίθεση της «σελεσάο», στο Μουντιάλ του 1994, ο Μπεμπέτο. Που από βουλευτής του Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος, στην πολιτεία του Ρίο ντε Ζανέϊρο, ανακοίνωσε, προ μηνός, ότι προσχωρεί στον σχηματισμό του πρώην συμπαίκτη του, «Podemos». με στόχο την αναμόρφωση της Βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. O «Ro», άλλωστε, έχει εξαγγείλει ότι θα διεκδικήσει την θέση του Κυβερνήτη της!

Όπως γίνεται αντιληπτό οι ποδοσφαιράνθρωποι παίζουν «μεγάλη μπάλα» στην Βραζιλιάνικη πολιτική σκηνή!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από