Εργοτέλης – ΠΑΟΚ 1-2

Το γκολ του Βέρνμπλουμ έσωσε τον ΠΑΟΚ (2-1) από στραπάτσο στην Κρήτη κόντρα στον πολύ σκληρό για να πεθάνει Εργοτέλη, για την 2η αγωνιστική τη φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Οι Ασπρόμαυροι κέρδισαν δύσκολα τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο με 2-1 σφραγίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ στο 10ο λεπτό. Μέχρι και το τέλος του πρώτο ημιχρόνου αναζήτησε ένα δεύτερο, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Στην επανάληψη ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε και νωθρός με τον Εργοτέλη να είναι πολύ καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κρητικοί είχαν δοκάρι στο 63′ ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ιατρούδης πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ο ΠΑΟΚ δεν είπε την τελευταία του λέξη και στο 79 πέτυχε το γκολ της νίκης με τον Βέρνμπλουμ στο 79ο λεπτό.

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Εργοτέλη, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να δίνει ευκαιρίες σε αρκετούς ποδοσφαιριστές όπως τους Χατσερίντι και Μαλεζά, αλλά και τον Κίτσιου που είχε αγωνιστεί και στο ματς του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε με τους Ρέι κάτω από τα δοκάρια. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χατσερίντι και Μαλεζάς. Στα άκρα οι Μάτος και Κίτσιου. Στο χώρο του κέντρου οι Βέρνμπλουμ – Μαουρίσιο με τον Ελ Καντουρί μπροστά τους. Στις πτέρυγες οι Μπίσεσβαρ – Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ.

Ο Δικέφαλος από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο Παγκρήτιο στάδιο σ’ ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας ποδοσφαιριστής και των δύο ομάδων επεδίωξε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και το πέτυχε με πολύ ωραία τελική προσπάθεια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 11ο λεπτό. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός έξω από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, έκοψε αντίθετα προς τον άξονα και με ένα τεχνικό σουτ νίκησε τον Καλογεράκη και έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να πετύχουν κι ένα δεύτερο γκολ με τον Ελ Καντουρί στο 14ο λεπτό. Ο Μαροκινός από πλεονεκτική θέση προσπάθησε να πλασάρει, αλλά δεν την βρήκε όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει στις κερκίδες του σταδίου.
Οι Ασπρόμαυροι για ένα τέταρτο έριξαν τον ρυθμό τους δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους που ήταν πλήρης να γίνουν ανταγωνιστικοί κάθε φορά που θα έβγαιναν στην επίθεση. Η πρώτη επίσκεψη των κρητικών καταγράφηκε στο 15′ με τον Έφορντ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ όμως την ώρα που έκανε το πλασέ ο Μαλεζάς του έβαλε την κόντρα και στη συνέχεια ο Ρέι με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.

Ο ΠΑΟΚ, πάτησε ξανά στην περιοχή του Εργοτέλη στο 30′ με τον Ελ Καντουρί να κόβεται από τον Καλογεράκη. Δύο λεπτά αργότερα οι Μαουρίσιο, Μάτος και Ζαμπά ανέπτυξαν ωραία το παιχνίδι του Δικεφάλου, με τον τελευταίο να δίνει την μπάλα στον Άκπομ ο οποίος με τη σειρά του έκανε τη σέντρα με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει την κεφαλιά και τον Καλογεράκη να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Εργοτέλης που παρατάχθηκε πλήρης και πάλεψε το παιχνίδι είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 35′ με τον Γιακούμπου από τα αριστερά, να βρίσκει τον αμαρκάριστο Ροβίθης, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία φάση που καταγράφθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος και τον Εργοτέλη να συμμετέχει ενεργά στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος εμφανίστηκε νωθρός. Ένα πρόσωπο το οποίο έχουμε δει αρκετές φορές φέτος τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στα στις αναμετρήσεις με τη Βίντι. Ο Εργοτέλης βρήκε την ευκαιρία να κάνει το δικό του παιχνίδι δείχνοντας στοιχεία μιας καλοδουλεμένης ομάδας. Ο Έφορντ έκανε ότι ήθελε στην δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ , με τον Ζαμπά να μη βοηθά τον Μάτος που ζορίστηκε αρκετά στο μαρκάρισμα του Αμερικανού.

Η ομάδα της Κρήτης δημιούργησε κάποιες δύσκολες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Ρέι όπως αυτή στο 56ο λεπτό. Ο Γιακούμπου έπαιξε το 1-2 με τον Έφορντ, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά κάνοντας την παράλληλη μπαλιά, όμως ο επερχόμενος Μπουρσέλης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα του Ρέι. Το δεύτερο καμπανάκι για την ομάδα του Λουτσέσκου χτύπησε στο 63′ Μετά από λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ ο Μπουρσέλης έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε με το αριστερό με τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ρέι.

Στην τρίτη επίσκεψη του Εργοτέλη στην εστία του ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 68′ η άμυνα του ΠΑΟΚ κοιμήθηκε με τον Τσέλιο να σκάβει ωραία μέσα στην περιοχή στον Έφορντ εκείνος γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω και ο επερχόμενος Ιατρούδης έκανε το 1-1.

Ο Εργοτέλης έδειχνε να είναι πιο ομάδα από τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα η ομάδα του Παπαβασιλείου έψαχνε και ένα δεύτερο γκολ χωρίς αυτό να έρθει ποτέ. Την πρώτη του ευκαιρία οι Ασπρόμαυροι την δημιούργησαν στο 76ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ ο Καλογεράκης έκανε άστοχη έξοδο με τη μπάλα να χτυπά πάνω στο στήθος του Μάτος παίρνοντας πορεία προς την κενή εστία. Ο Μπάτζιος, πάνω στη γραμμή πρόλαβε και την απομάκρυνε. πριν αυτή περάσει τη γραμμή και στη συνέχεια η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ελ Καντουρί και πέρασε άουτ.

Στο 79′ ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Βέρνμπλουμ και στον πάγκο της ομάδας όλοι ηρέμησαν καθώς ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι φοβούμενοι ένα νέο στραβοπάτημα. Μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ, ο Σουηδός μέσος πήρε την κεφαλιά ο Καλογεράκης δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του για να γίνει το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καλογεράκης, Γιακούμπου, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (46′ Μπρους), Μπουρσέλης (79′ Καπνίδης), Τσέλιος, Κοζορώνης, Έφορντ, Ιατρούδης, Ροβίθης (52′ Μπουτσάκης).

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Κίτσιου, Μαουρίσιο (64′ Σάκχοφ), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (64′ Κάνιας), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (87′ Κρέσπο), Άκπομ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από