Αίτημα της ΑΕΚ να τιμηθεί στον τελικό η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η ΑΕΚ κατέθεσε επίσημο αίτημα στην ΕΠΟ για να τιμηθεί η «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

Η ΑΕΚ κάνει… πρόβα τελικού στο Κύπελλο Ελλάδος (μετά το 2-0 επί της Λαμίας στο πρώτο ματς) και έχει ήδη στείλει αίτημα στην ΕΠΟ για να συνδυαστεί η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με την «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 19 Μαΐου.

Παράλληλα, φέτος είναι κομβική η ημερομηνία αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία, που αναγνώρισε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994

Συγκεκριμένα, η πρόταση της ΑΕΚ περιλαμβάνει ένα σύντομο τελετουργικό πριν από τον τελικό και φυσικά την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οπως είναι λογικά, η πρόταση ισχύει τόσο αν το ζευγάρι του τελικού είναι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν ρίζες στον ποντιακό ελληνισμό, όσο κι αν προκύψει οποιοδήποτε διαφορετικό ζευγάρι από τους δύο ημιτελικούς (με Λαμία ή Αστέρα Τρίπολης δηλαδή).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από