Αχαρναϊκός – Ολυμπιακός 0-3

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αχαρναϊκό εύκολα με 3-0, κάνοντας το 2/2 στον πέμπτο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος και "κλείδωσε" την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Λεμονής έκανε πολλές αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Αχαρναϊκό και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 9ο λεπτό μετά από πολύ όμορφη συνεργασία των Τζούρτζεβιτς, Μάρτινς και Καρσελά. Η μπάλα έφτασε στον Ζιλέ και αυτός με σουτ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια του ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έχασαν αρκετές ευκαιρίες , όπως η κεφαλιά του Μάρτινς στο 27′, όμως ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» Λαμπίρης ήταν εξαιρετικός. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το γκολ του Ζιλέ να χωρίζει τις δύο ομάδες.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και στο 48′ ο Καρσελά έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Λαμπίρη και ο Μάρτινς πήρε το ριμπάουντ  και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.

Επιστροφή Εμενίκε

Ένα ακόμα καλό νέο για τον Ολυμπιακό από το χθεσινό παιχνίδι, ήταν η επιστροφή του Εμάνουελ Εμενίκε. Μια επιστροφή που συνδυάστηκε με γκολ, καθώς ο Νιγηριανός έκανε στις καθυστερήσεις το 3-0. Ο στράικερ των «ερυθρόλευκων» θα είναι στη διάθεση του Λεμονή και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Π. Δημητρίου): Λαμπίρης, Μεγαλοοικονόμου, Μπεκατώρος, Μεντής (63′ Καρδάσης), Αφράτης, Αρώνης (77′ Κυριαζόπουλος), Παπασάββας, Μηλιώτης, Τσεβάς (88′ Παπαθανασίου), Χαραλαμπόπουλος, Πάσχος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Νικολάου, Μίλιτς, Ζιλέ (46′ Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης, Μαρίν, Μάρτινς, Καρσελά (78′ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς (60′ Εμενίκε).

Διαιτητής: Γκάμαρης

Βοηθοί: Σαμοΐλης, Πρέντζας

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από